ISTRAGA O OPREMI ZA LIKVIDACIJE KOJA JE PRONAĐENA U CETINJU : Zbog oružja provjeravaju „kavčane” - Volim Podgoricu

ISTRAGA O OPREMI ZA LIKVIDACIJE KOJA JE PRONAĐENA U CETINJU : Zbog oružja provjeravaju „kavčane”

Pištolj, municija i maska za lice koji su pronađeni u Cetinju, a zbog kojih su uhapšeni Filip Knežević (29) i Marinko Rajković (27) iz tog grada, trebalo je da budu korišteni od strane pripadnika članova „kavačkog klana”, sumnjaju u policiji. Istražitelji su došli do dokaza koji ukazuju na čvrstu sumnju da je trebalo da bude izvršen napad na pripadnika rivalskog „škaljarskog klana”. Uloga uhapšenih Cetinjana nije do kraja otkrivena i oni se terete samo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iako iz policije tvrde da je ovom akcijom spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela iz oblasti krvnih delikata.

Istražitelji ispituju da li je ovo oružje trebalo da bude korišteno u osveti za napad koji je bio planiran da se počini oružjem koje je nedavno pronađeno u sobi hotela „Grand” u Cetinju. Tada su uhapšeni Cetinjanin Ivan Jovanović (35) i njegova sugrađanka Nikoleta Vukić (26). Oni se terete da su u sobi cetinjskog hotela „Grand“ sakrili automatsku pušku, silikonske maske, municiju, prigušivač i eksploziv kojim je trebalo da bude ubijen član jednog kotorskog kriminalnog klana. Istragom je utvrđeno da je meta tog napada trebalo da bude pripadnik „kavačkog klana“.
Knežević i Rajković su uhapšeni prekjuče, kada su policajci pronašli stan, takozvani štek, koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom priprema za izvršenje teškog krivičnog djela koje je planirano na Cetinju.

Pretres je uslijedio nakon višenedjeljnih aktivnosti, kada su istražitelji saznali za sporni stan koji je vlasništvo S.B.
– Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti pištolj „CZ“ sa okvirom u kojem se nalazilo 11 metaka u ilegalnom posjedu, rezervni okvir sa 11 metaka, još dva rezervna okvira, korice od pištolja, PVC kutija od pištolja „CZ“, 35 metaka za automatsku pušku, 43 komada metaka i 18 detonatorskih kapisli. Osim toga, pronađeno je i oduzeto sedam mobilnih telefona sa SIM karticama, PVC zamotuljak sa sadržinom praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain i lažna brada – saopšteno je iz Uprave policije nakon hapšenja Kneževića i Rajkovića.
Nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, o svemu je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilalaštvu u Podgorici, koji je naložio da se Knežević i Rajković liše slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com