Koncert hora “Montenegro” - Volim Podgoricu

Koncert hora “Montenegro”

 

Hor “Montenegro” Društva crnogoraca i prijatelja Crne Gore iz Zagreba održaće koncert u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u poneđeljak, 25.juna, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” sa početkom u 20 sati.

Hor „Montenegro“ je osnovan 2000. godine. Ima oko 30-tak stalnih članica i članova. Na repertoaru su tradicionalne crnogorske pjesme, kako „brdske“, tako i primorske i gradske (varoške), a mogu se čuti i pjesme iz Hrvatske, kao i susjednih zemalja. Hor uspješno vodi vrsni muzičar Edin Džaferagić, koji je ujedno i instrumentalista na harmonici. Pjesme su aranžirane nešto drugačije od originalnih izvedbi, prikladno vremenu i umjetničkom sagledavanju. Istaknute solistkinje su Viktorija Božičević i Jadranka Šincek. Hor bilježi velik broj nastupa kako u Zagrebu, tako i u nizu gradova Hrvatske, Slovenije, a nastupali su i na „Festivalu ruže“ u Češkoj.

Organizatori gostivanja su Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com