MLADIĆ NAPUSTIO ZATVOR: Dejan Vujović (22) je na slobodi - Volim Podgoricu

MLADIĆ NAPUSTIO ZATVOR: Dejan Vujović (22) je na slobodi

Nikšićanin Dejan Vujović (22), koji je dobio status svjedoka saradnika u istragama o planiranim i počinjenim likvidacijama, izašao je iz spuškog zatvora, piše Dan.

On je više puta saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu, gdje je priznao krivična djela koja je trebalo da počini, ali je, prema nezvaničnim saznanjima, odao i svoje saradnike, kao i planove i radnje lica koja su trebala da počine krivična djela za koja on nije bio zadužen. Nedugo po sklapanju dogovora sa tužilaštvom, Vujović je izašao iz pritvora.

On je uhapšen početkom ovog mjeseca. Na teret su mu tada stavljena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Mediji su došli do nezvaničnih podataka da je bio dio kriminalne grupe koja je, između ostalog, planirala likvidaciju pricadnika „škaljarskog klana” iz Podgorice. Prije njega, kao članovi iste grupe uhapšeni su Nikšićanin Stefan Perović (19) i Zlatko Matanović iz Albanije.

Uhapšeni su prvo negirali krivicu, ali je Vujović kasnije tokom saslušanja popustio i tužiocu do detalja predočio svoje nezakonite radnje, kao i planove drugih lica. Nakon njegovog iskaza, uslijedila je ekspresna akcija hapšenja organizovane kriminalne grupe iz Nikšića.

Kao organizator mafijaške grupe uhapšen je Ranko Radulović. Istog dana uhapšeni su i njegov bratanić Stefan (22), njihov rođak Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20) i Radoš Petrušić iz Nikšića, Milan Dedović iz Kotora i državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52) i Radoje Preradović (54). Prekjuče je uhapšen i Radulovićev sin Željko (18). Po nalogu Specijalnog tužilaštva, tu akciju su sproveli pripadnici Posebne jedinice policije, uz asistenciju kolega iz nikšićkog Centra bezbjednosti. Tog dana izvršena je blokada i pretres porodične kuće Radulovića i njihovog kafića „Tani“.

Specijalno državno tužilaštvo došlo je do podataka da je ta kriminalna grupa umiješana u neka već počinjena ubistva i u planiranje likvidacija koje su, po tvrdnji policije, spriječene hapšenjem. Mete ove grupe navodno su bili i visokopozicionirani policijski službenici. Svi osumnjičeni su negirali krivicu. Određen im je pritvor do 30 dana.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com