Otkucao saučesnike, pa pušten na slobodu - Volim Podgoricu

Otkucao saučesnike, pa pušten na slobodu

Nikšićanin Dejan Vujović (22), koji je dobio status svjedoka saradnika u istragama o planiranim i počinjenim likvidacijama, izašao je iz spuškog zatvora. On je više puta saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu, gdje je priznao krivična djela koja je trebalo da počini, ali je, prema nezvaničnim saznanjima, odao i svoje saradnike, kao i planove i radnje lica koja su trebala da počine krivična djela za koja on nije bio zadužen. Nedugo po sklapanju dogovora sa tužilaštvom, Vujović je izašao iz pritvora.
On je uhapšen početkom ovog mjeseca. Na teret su mu tada stavljena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Hapšenje je izvedeno po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u strogoj tajnosti. Nadležni se nijesu oglašavali povodom ove akcije, a mediji su došli do nezvaničnih podataka da je taj Nikšićanin bio dio kriminalne grupe koja je, između ostalog, planirala likvidaciju pripadnika „škaljarskog klana” iz Podgorice. Prije njega, kao članovi iste grupe uhapšeni su Nikšićanin Stefan Perović (19) i Zlatko Matanović iz Albanije.

Uhapšeni su prvo negirali krivicu, ali je Vujović kasnije tokom saslušanja popustio i tužiocu do detalja predočio svoje nezakonite radnje, kao i planove drugih lica. Nakon njegovog iskaza, uslijedila je ekspresna akcija hapšenja organizovane kriminalne grupe iz Nikšića, koja se, takođe, prema nezvaničnim podacima, tereti za pripremanje likvidacija, ali i za nekoliko počinjenih ubistava.
Kao organizator mafijaške grupe uhapšen je Ranko Radulović. Istog dana uhapšeni su i njegov bratanić Stefan (22), njihov rođak Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20) i Radoš Petrušić iz Nikšića, Milan Dedović iz Kotora i državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52) i Radoje Preradović (54). Prekjuče je uhapšeni i Radulovićev sin Željko (18). Po nalogu Specijalnog tužilaštva, tu akciju su sproveli pripadnici Posebne jedinice policije, uz asistenciju kolega iz nikšićkog Centra bezbjednosti. Tog dana izvršena je blokada i pretres porodične kuće Radulovića i njihovog kafića „Tani“.

Specijalno državno tužilaštvo došlo je do podataka da je kriminalna grupa koju je, prema njihovim sumnjama, formirao Ranko Radulović umiješana u neka već počinjena ubistva i u planiranje likvidacija koje su, po tvrdnji policije, spriječene hapšenjem. Mete ove grupe navodno su bili i visokopozicionirani policijski službenici.
Kada su u pitanju već počinjena ubistva, provjerava se jesu li članovi ove grupe učestvovali u likvidaciji Nika Roganovića, koji je krajem jula prošle godine ubijen u Herceg Novom ispred zgrade u kojoj je stanovao. Ispituje se i moguća njihove povezanost sa ubistvom Gorana Lenca, koji je ubijen u septembru prošle godine. Istražitelji nijesu isključili ni mogućnost da ova grupa stoji iza bombaškog napada u Nikšiću u kojem je ubijen Predrag Pedo Pejović.
Svi osumnjičeni decidirano su negirali krivicu, tvrdeći da nemaju veze sa navodima krivične prijave. Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio im je pritvor do 30 dana.

(Dan)

1 komentar

  1. I still can not quite think that I could often be one of those studying the important suggestions found on your website. My family and I are sincerely thankful on your generosity and for giving me potential to pursue our chosen profession path. Many thanks for the important information I acquired from your site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com