PODGORICA: Pas UJEDAO dijete, vlasnik poručio da bi UBIO dječakovog oca - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pas UJEDAO dijete, vlasnik poručio da bi UBIO dječakovog oca

Napadi pasa na djecu poslednjih dana postali su, nažalost, svakodnevica, a na meti životinje juče se našao i dvanaestogodišnji B.B. iz Podgorice, kojeg je napao vlasnički pas u jednom lokalu na Koniku, gdje je bio sa ocem. Pas je dječaka ujeo tri puta za ruku i nogu, a kako je za „Dan” ispričao otac povrijeđenog djeteta, Željko Bugarin, vlasnik psa nije pokazao ni najmanju obzirnost

“Sa sinom i prijateljem sjedio sam na terasi jednog lokala i kada smo krenuli, moj sin je htio da pomazi psa koji je bio tu. Međutim, pas je krenuo na njega i počeo da ga ujeda. Nekako smo uspjeli da ga odbranimo i pitali smo vlasnika kako može tako da ga pušta kad je agresivan. Bio sam izrevoltiran i rekao sam mu da bih ubio psa, na šta mi je on hladnokrvno odgovorio ja bih ubio tebe”, ispričao je Bugarin.

Njegov sin je zbrinut u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, gdje je primio i tetanus i konstatovane su mu povrede zbog kojih će morati da ide na previjanje narednih dana. Bugarin ističe da će vlasnika psa, kom je saznao ime, u ponedjeljak prijaviti policiji, jer je postalo nepodnošljivo koliko često se dešavaju napadi životinja na ljude.

Iz Instituta za javno zdravlje za „Dan” je saopšteno da su, prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti, u 2017. godini registrovane 684 osobe koje su se javile zbog ujeda životinje, uglavnom psa ili mačke, u nekoj od zdravstvenih ustanova na teritoriji Crne Gore. Samo na teritoriji Podgorice, od početka godine zaključno sa 22. junom, registrovane su 263 osobe koje su se zbog ujeda psa javile u ambulantu Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti.

DAN

1 komentar

  1. The when I just read a blog, I’m hoping which it doesnt disappoint me as much as brussels. After all, I know it was my method to read, but When i thought youd have something intriguing to state. All I hear is actually a handful of whining about something you could fix in case you werent too busy in search of attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com