PODGORICA: Traga se za policajcem koji je podijelio snimak ubistva Kruščića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Traga se za policajcem koji je podijelio snimak ubistva Kruščića

Inspektori Odjeljenja za unutrašnju kontrolu rada policije ispituju službenike Centra bezbjednosti Podgorica i Sektora kriminalističke policije, utvrđujući kako je snimak ubistva Miodraga Kruščića dospio u javnost.

To je vršilac dužnosti direktora policije Vesko Damjanović saopštio članovima Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Podgoričanin je ubijen 21. maja u bašti jednog ugostiteljskog objekta, a praktično istog dana u javnost je dospio i snimak likvidacije koji je procurio iz podgoričkog CB-a.

Iz Savjeta su zatim reagovali i tražili da se utvrdi ko je od policajaca u tom slučaju reagovao neprofesionalno i neljudski, sprdajući se na taj način žrtvi.

PODGORICA: Kako se UZNEMIRUJUĆI VIDEO ubistva Kruščića pojavio u javnosti?

“U vezi vašeg zahtjeva… kojim se traže odgovarajući podaci i utvrđivanje činjenica kako je snimak ubistva građanina Miodraga Kruščića dospio u javnosti, obavještavamo vas da je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada policije MUP-a, u odnosu na objavljivanje ovog snimka u medijima već pokrenulo postupak ispitivanja. Službenici tog odjeljenja preduzimaju odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti i prikupljaju obavještenja od policijskih službenika Centra bezbjednosti Podgorica i Sektora kriminalističke policije u sjedištu, koji su učestvovali u istrazi i koji su posjedovali snimak ovog ubistva”, piše u pismu Damjanovića upućenog Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

On članovima tog tijela sugeriše da je neophodno da se povodom tog slučaja obrate zahtjevom Odjeljenju za unutrašnju kontrolu rada policlje MUP-a:

“Čiji službenici vrše ispitivanje zakonitosti postupanja policijskih službenika u ovom predmetu, što je i u isključivoj nadležnosti Odjeljenja i svako preduzimanje službenih mjera i radnji od strane pripadnika Uprave policije na utvrđivanju činjenica ovim povodom, u ovoj fazi postupka ugrozilo bi rad kolega iz Odjeljenja za unutrašnju kontrolu rada policije”, napisao je Damjanović.

Savjet za građansku kontrolu policije ranije je jednoglasno odlučio da formira predmet i pokrene postupak provjere postupanja policijskih službenika, nakon što je u javnost dospio snimak ubistva Kruščića.

Savjet je ocijenio da je nesporno da je snimak dokumentovan kamerom sa mobilnog telefona u trenutku kada su policijski službenici isti gledali na originalnom izvoru: “Što potvrđuje zvuk radio veze i najava, tako javno i nesmotreno, službenih radnji koje se trebaju preduzeti”.

“Svi članovi Savjeta su konstatovali da izlazak ovako delikatnih podataka van kruga onih ‎koji bi ih jedini smjeli posjedovati i upotrebljavati u jasne svrhe, pokazuje ne samo nedostatak elementarnog profesionalizma u radu, nego i poražavajući nivo svjesnosti da time krše zakonska, profesionalna, pa i načela ljudskosti i humanosti prema žrtvi, njegovoj porodici i cijeloj javnosti”, konstatovao je Savjet.

Ubijeni je bio formalni vlasnik diskoteke “Beagle”, ali upućeni tvrde da iza tog posla zapravo stoje neki od vođa kriminalnog škaljarskog klana.

Zbog bliskosti sa tim osobama, navodno je i likvidiran.

Kruščić nije imao obezbjeđenje, prijateljima je govorio da mu život nije u opasnosti i slobodno se kretao, uprkos činjenici što je od nadležnih službi tražio procjenu svoje bezbjednosti.

Zvaničan odgovor nikada nije dobio.

Iz Uprave policije na dan ubistva saopšteno je da intenzivno rade na rasvjetljavanju slučaja i više se tim povodom nisu oglašavali.

“Policijski službenici, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, preduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikovanju lica koje je počinilo ovo krivično djelo, kao i na potpunom rasvjetljavanju događaja”, objavili su tada iz policije.

“Službenici Odjeljenja preduzimaju odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti i prikupljaju obavještenja od policijskih službenika Centra bezbjednosti Podgorica i Sektora kriminalističke policije u sjedištu, koji su učestvovali u istrazi i koji su posjedovali snimak ovog ubistva”, piše u pismu Damjanovića upućenog Savjetu za građansku kontrolu rada policije

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com