PODGORICA: Završena istraga ubistva petnaestomjesečne bebe - Volim Podgoricu

PODGORICA: Završena istraga ubistva petnaestomjesečne bebe

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv državljanina BiH Nermina Šišića (27) i trideset četvorogodišnje Jelene Jovović iz Podgorice zbog ubistva petnaestomjesečne bebe P. J.

Ročište na kojem će se razmatrati optužnica zakazano je za ponedjeljak pred sutkinjom Suzanom Mugošom. Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Jovović se prvobitno teretila za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, ali je Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo krivično djelo. Sin Jelene Jovović, koji je 4. februara u Dječiju bolnicu u Podgorici primljen bez znakova života i kojeg su ljekari uspjeli da reanimiraju, nije izdržao i već sjutradan podlegao je teškim povredama. Šiševiću i Jovović zaprijećena je maksimalna kazna od po 40 godina zatvora. Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena. To je ranije pred inspektorima potvrdila dječakova majka, koja je saopštila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Jovović je za manje od 24 sata promijenila iskaz. Ljekarima u Hitnoj je kazala da je njen sin još prije mjesec pao iz dupka i tako zadobio povrede i izgubio svijest.

Te priče držala se i pred ljekarima u Kliničkom centru, ali najmjerodavniji su bili preliminarni nalazi koji su pokazali da je dijete brutalno pretučeno. Šišić je pred istražiteljima negirao krivično djelo, ali su istražitelji uvjereni da su prikupili dovoljno dokaza koji nesporno potvrđuju da je na smrt pretukao dječaka.

Mediji su nakon hapšenja Šišića prenijeli da se radi o osobi koja je u BiH osuđena na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, te da je bio osumnjičen i za druga krivična djela, ali je utvrđeno da postoji još jedna osoba pod istim imenom.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com