PODGORIČANI PARKIRAJU GDJE STIGNU: Izdato 8.000 prekršajnih naloga - Volim Podgoricu

PODGORIČANI PARKIRAJU GDJE STIGNU: Izdato 8.000 prekršajnih naloga

Saobraćajna kultura u glavnom gradu veoma je niska, što potvrđuje i broj prekršajnih naloga izdatih od Komunalne policije, koji su gotovo identični kao i na prošlogodišnjem nivou. Komunalna policija svakodnevno patrolira ulicama Podgorice i sankcioniše vozače koji ostavljaju vozila na biciklističkim stazama, trotoarima ili bulevarima. Ipak, problem nepropisnog parkiranja je evidentan i naročito izražen u užem centru grada i na najprometnijim saobraćajnicama, odnosno bulevarima, gdje su često nepropisno parkirane kolone automobila.

Za nešto više od pola godine izdato je skoro osam hiljada (7.900) prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja na teritoriji Podgorice, dok je zbog neplaćanja parkinga na javnim parkiralištima izdato 3.520 prekršajnih naloga.

Načelnik Komunalne policije Goran Janković kazao je Vikend novinama da uvođenje komunalnog reda u oblasti nepropisnog parkiranja spada u prioritete, što govori i broj sprovedenih nadzora.

“Glavni grad ima veliki broj uređenih zelenih površina i aktivnosti Komunalne policije su bile na zaštiti tih površina od nepropisnog parkiranja na istim. Vršeći komunalni nadzor komunalni policajci su izdali 237 prekršajnih naloga primjenjujući odredbe Zakona o komunalnim djelatnostima”, istakao je Janković.

Komunalna policija je u prethodnim godinama prepoznala i određene lokacije, na kojima je izražen problem u odvijanju saobraćaja, pa je i pojačana kontrola.

“Analizirajući stanje komunalnog reda u Glavnom gradu uočene su određene lokacije (TC Gintaš, Delta, Bulevari, Moskovska ulica…) na kojima je bilo neophodno pojačati komunalni nadzor. Uvođenjem pozorničkih reona, redovnim dežurstvima uspjeli smo da odgovorimo zadatku i uvedemo komunalni red”, navodi Janković.

Zaveden red u auto-taksi prevozu na aerodromu

Prioritet podgoričke Komunalne policije u ovoj godini bio je i zavođenje komunalnog reda u oblasti auto-taksi prevoza na lokaciji Aerodroma Podgorica. Sprovođenje komunalnih nadzora, kako navodi Janković, rezultiralo je podizanjem komunalnog reda u navedenoj oblasti na zadovoljavajući nivo.

“Početkom ove godine bilo je 13 slučajeva stranih državljana koji obavljaju taksi usluge, koji su u zakonski propisanoj proceduri sankcionisani, da bi sad već bilo evidentno da je nestala prethodno pomenuta i ranije ustaljena praksa”, kazao je Janković.

Ispostava komunalne policije dobila je krajem prošle godine svoje prostorije na Aerodromu Podgorica sa ciljem potpunog suzbijanja nelegalnog taksi prevoza.

Prisustvo stranih državljana, naročito Albanaca, koji nelegalno nude taksi usluge na Aerodromu Podgorica je bilo veliko, što govore i 33 podnijeta prekršajna naloga protiv stranih državljana u 2017. godini. U prvoj polovini 2018. godine, izvršena su 823 komunalna nadzora, u sklopu kojje izdato dvadeset i pet prekršajnih naloga radi kršenja materijalnih propisa iz oblasti auto-taksi prevoza i dva vozila su privremeno isključena iz saobraćaja zbog ovog prekršaja.

Vikend novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com