HARDEN MVP - Volim Podgoricu

HARDEN MVP

Džejms Harden je proglašen za MVP regularnog dijela sezone u NBA ligi, kao što se i očekivalo nakon sezone u kojoj je Hjuston bio najbolji u tom dijelu takmičenja.

Prvi komentar svih američkih medija je bio naslonjen na činjenicu da je Harden nekadašnji igrač Oklahome i da su tako postali franšiza koja je tri godine u nizu draftovala tri buduća MVP igrača, jer su prije Hardena naslov osvajali i Rasel Vestbruk i Kevin Djurent, ali baš u dresu Oklahome.

Trener godine je Dvejn Kejsi koji je to zaslužio radom u Torontu, a onda je nakon ispadanja u plej-ofu dobio otkaz pa je nagradu dobio kao već novi trener Detroita.

Očekivano, Lu Vilijams je najbolji šesti igrač nakon što je imao sjajnu sezonu u Los Anđeles Klipersima. Koliko je Rudi Gober uticao na odbranu Jute i igrao sjajnu defanzivnu košarku, pokazuje to što je proglašen za najboljeg defanzivca lige iako je propustio četvrtinu sezone zbog povrede.

Igrač koji je najviše napredovao jeste Viktor Oladipo koji je od solidnog startera u Oklahomi došao na nivo All-star igrača u Indijani koju je odveo u plejof.

Ruki godine je očekivano Ben Simons iz Filadelfije, mada su sjajne i konkurentne sezone imali i Donovan Mičel, te Džejson Tejtum.

Dodijeljene su i brojne druge nagrade pa je za najboljeg generalnog menadžera dobio Deril Mori iz Hjustona, saigrač godine je Džamal Kroford iz Minesote, za fer-plej je otišla Kembi Vokeru, za požrtvovanje Amiru Džonsonu… Nagradu za životno djelo je dobio legendarni Oskar Robertson.

Vijesti

2 komentara

  1. There are a couple of interesting points over time in this posting but I don’t know if I see every one of them center to heart. There may be some validity but I most certainly will take hold opinion until I consider it further. Excellent post , thanks so we want much more! Added to FeedBurner likewise

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com