Podgoričanin pištoljem prijetio radnicima obezbjeđenja? - Volim Podgoricu

Podgoričanin pištoljem prijetio radnicima obezbjeđenja?

Sudija za istrage podgoričkog Osnovnog suda saslušao je Podgoričanina Aleksandra Šakovića i odredio mu pritvor zbog sumnje da je pištoljem prijetio radnicima obezbjeđenja na bazenu Sportskog centra „Morača”. Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode Šakovića u subotu poslije podne.

Iz policije je saopšteno da se incident dogodio u subotu, oko 16 časova, kada se Šakovićeva supruga, koja je sa djecom bila na bazenu, verbalno sukobila sa jednim od radnika obezbjeđenja.
Potom je, navodno, pozvala muža, koji je ubrzo naoružan došao na bazen i prijetio radnicima angažovanim na obezbjeđenju bazena. Nakon toga se udaljio sa lica mjesta.
​Šaković je potom uhapšen tokom rutinske kontrole policije iako slučaj na bazenu nije prijavljen. Službenici CB Podgorica su tokom vikenda vršili pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, a između ostalog su vršili i kontrolu vozila bez registarskih oznaka, vozila sa inostranim registarskim oznakama i vozila sa zatamnjenim staklima na prednjem dijelu vozila.
– Službenici Interventne jedinice CB Podgorica su u naselju Stari aerodrom primijetili vozilo „audi A3“ nikšićkih registarskih oznaka, u kojem se na suvozačevom mjestu nalazilo bezbjednosno interesantno lice A.Š. U trenutku kada je vozač tog vozila primijetio službenike Interventne grupe, krenuo je da se udaljava, nakon čega se zaustavio kako bi A.Š. izašao iz vozila i izbjegao policijsku kontrolu. A.Š. je izašao iz vozile i tom prilikom odbacio gornji dio trenerke, kačket i pištolj marke „glok 17“ sa 15 metaka, koji je držao u ilegalnom posjedu. Službenici podgoričke policije su ga sustigli i lišili slobode. Preduzimajući dalje aktivnosti, policijski službenici su zaustavili vozilo iz kojeg je A.Š. izašao, a kojim je upravljao K.Š. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da mu se A.Š. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija –saopšteno je iz policije.
Takođe, preduzimajući mjere i radnje u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, policijski službenici su kontrolisali M.R. i tom prilikom pronašli i oduzeli praškastu materiju bijele boje za koju se sumnja da je kokain. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Oduzeta materija upućena je u Forenzički centar radi vještačenja.M.V.P.

Osuđen zbog udaranja maloljetnika

Ša­ko­vić je bio akter incidenta i prije pola godine, kada je bio osuđen na tri mje­se­ca kuć­nog za­tvo­ra zbog zlo­sta­vlja­nja L.M. (12), uče­ni­ka OŠ „Bran­ko Bo­žo­vić” Ša­ko­vić je sa Osnov­nim dr­žav­nim tu­ži­la­štvom u Pod­go­ri­ci tada sklo­pio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce, ko­jim je pred­vi­đe­no da zbog uda­ra­nja uče­ni­ka ka­znu za­tvo­ra od tri mje­se­ca pro­ve­de u pro­sto­ri­ja­ma za sta­no­va­nje, ko­je ne smi­je na­pu­šta­ti osim u za­ko­nom pred­vi­đe­nim okol­no­sti­ma.

Ta­ko­đe, on je pre­ma spo­ra­zu­mu bio oba­ve­zan i da Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re upla­ti 5.000 eura, što je već uči­nio.
Na­kon in­ci­den­ta is­pred ško­le, Ša­ko­vić je pu­šten da se bra­ni sa slo­bo­de. Na­kon ne­ko­li­ko da­na, bu­du­ći da je vi­še pu­ta osu­đi­van za kri­vič­na dje­la sa ele­men­ti­ma na­si­lja, Osnov­ni sud je uki­nuo od­lu­ku da bude pušten na slo­bo­du. Do­ne­se­no je no­vo rje­šenje da Ša­ko­vić bu­de u pri­tvo­ru, ali je on ta­da bio u bjek­stvu. On se pre­dao po­čet­kom ja­nu­a­ra.

(Dan)

1 komentar

  1. This could be the ideal blog page for anybody who wants to learn about this theme. You recognize so much its nearly hard to argue with you (not that I really would want…HaHa). You definitely set a new spin on the subject matter thats been written about for years. Wonderful things, just wonderful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com