MAROVIĆU DEBLOKIRAN STAN U BUDVI: Već ga je prodao za 180 000 eura - Volim Podgoricu

MAROVIĆU DEBLOKIRAN STAN U BUDVI: Već ga je prodao za 180 000 eura

Imovina Svetozara Marovića u Budvi, stan od 90 kvadrata kod Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“, deblokirana je, nakon što je juče zvanično iz katastarske evidencije Uprave za nekretnine „izbrisana“ privremena mjera koju je Viši sud donio na zahtjev Specijalnog tužilaštva.

Ovim će osuđeni nekadašnji visoki funkcioner Demokratske partije socijalista, koji je po sopstvenom priznanju bio šef budvanske krminalne grupe, moći da realizuje kupoprodajni ugovor koji je u julu prošle godine zaključio sa Budvankom D.O. kojoj je stan prodao za 180 hiljada eura.

Deblokadi je prethodila odluka vijeća podgoričkog Višeg suda koje je uvažilo žalbu koju je advokat Dimitrije Dapčević uložio na odluku sudije za istragu kojom se zabranjuje otuđenje, opterećenje i korišćenje imovine Svetozara Marovića.

Advokat je od početka tvrdio da je Marović ovaj stan stekao legalno, a ne kriminalom, na čemu je insistiralo Specijalno tužilaštvo. Međutim, imovina njegovog sina Miloša i dalje je pod blokadom.
U podgoričkom Viušem sudu vodi se postupak za trajno oduzimanje imovine porodice Marović

Pozivajući se na Zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, Specijalno tužilaštvo je u julu prošle godine zatražilo, a Viši sud i potvrdio, da se blokira dio penthausa, mansarda od 193 kvadrata, koja je je upisana na Miloševo ime. Riječ je stanu koga čini mansarda i komforni prostor od 287 kvadrata na petom spratu, koji su međusobno povezani i čine jedinstvenu cjelinu od 480 kvadrata, u kojem su živjeli Svetozar i supruga Đorđina. Privremena mjera je upisana i na deset hiljada kvadrata u Mrčevom polju, u vlasništvu Miloša Marovića. Viši sud je donio privremenu mjeru, koja je upisana na imovinu Miloševe supruge Tamare i njenog brata Ivana Popovića, čime je blokirano nekoliko stanova i poslovnih prostora u Budvi i Tivtu koji su uknjiženi na brata i sestru. Tužioci traže oduzimanje i luksuzne vile u budvanskom naselju Babin do, koju je Svetozarova supruga Đorđina prodala tivatskom biznismenu Radojici Krstoviću, smatrajući da je i ona izgrađena novcem koji su njen suprug i sin stekli kriminalom.

Međutim, Svetozar i njegov sin Miloš tvrde da su od 2001. do 2016. zaradili gotovo 1,8 miliona eura, te da su imali dovoljno novca da grade vilu, kupe stanove i zemlju, za koje Specijalno tužilaštvo tvrdi da su stečeni kriminalom. To stoji u nalazu vještaka finansijske struke, koje je angažovala porodica Marović.

Svetozar i Miloš još se nalaze u Beogradu, dok ih crnogorski pravosudni organi potražuju zbog izdržavanja zatvorskih kazni.
Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com