PLANIRATE KUPOVINU? Cijene automobila će drastično porasti, a izbor će biti još manji - Volim Podgoricu

PLANIRATE KUPOVINU? Cijene automobila će drastično porasti, a izbor će biti još manji 

Vodeće grupacije iz oblasti automobilske industrije upozorile su američku administraciju da bi uvođenje tarifa obrisalo stotine hiljada radnih mjesta.Oni su upozorili da bi uvođenje 25-procentnih tarifa na uvozne automobile prouzrokovalo gubitak više stotina hiljada radnih mjesta u auto-sektoru i drastično povećanje cijena vozila.

Iz Asocijacije svjetskih proizvođača automobila, koja predstavlja vodeće strane proizvođače vozila kao što su Tojota, Folksvagen, BMW i Hjundai, navode da bi tarife naštetile automobilskim kompanijama, ali i američkim potrošačima, prenosi Rojters.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa je u maju pokrenula istragu o efektima uvoza automobila po nacionalnu bezbjednost SAD, a Tramp je u više navrata zaprijetio brzim uvođenjem tarifa.

“Najveća prijetnja u ovom trenutku po američku automobilsku industriju je mogućnost da administracija uvede carine na uvoz povezane sa ovom istragom”, poručuju iz Asocijacije globalnih proizvođača automobila.

“Takve carine bi povećale cijene za američke potrošače, ograničile njihov izbor i prigušile prodaju i proizvodnju vozila u SAD”, dodaju iz te Asocijacije.

Tarife bi, umjesto kreiranja novih radnih mjesta, rezultirale gubitkom više stotina hiljada radnih mjesta u oblasti proizvodnje i prodaje vozila u SAD.

Druga automobilska grupacija-Alijansa proizvođača automobila-apelovala je na američku administraciju da ne uvodi tarife, jer će, kako tvrdi, naštetiti ekonomskoj i nacionalnoj bezbjednosti SAD.

Agencije

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com