Home / PG INFO / Aktuelno / PROIZVODJAČI IZ MALESIJE: Kada smo najavili blokadu, Ministarstvo je u roku od 24 sata organizovalo otkup

PROIZVODJAČI IZ MALESIJE: Kada smo najavili blokadu, Ministarstvo je u roku od 24 sata organizovalo otkup

Poljoprivrednici iz Malesije odustali su od najavljenog blokiranja puta Podgorica – Božaj, jer im je iz Ministarstva poljoprivrede obećano da se lubenica neće izvoziti za manje od 11 centi.

Poljoprivredni proizvođač David Camaj kazao je da ne zna da li se dogovor sa Ministarstvom poštuje u praksi, ali da su proizvođači za sada odustali od protesta.

“Ministarstvo ima lijepu priču, a ništa od toga. Kad sam najavio protest i organizovao proizvođače, oni su u roku od 24 časa organizovali firme koje otkupljuju robu…”, kazao je Camaj, dodajući da robu otkupljuju veliki lanci marketa.

On je istakao da ih uvoz ugrožava, ali da ne postoji način da se poljoprivrednici izbore sa uvozničkim lobijem.

Proizvođači, kako je kazao, trenutno mogu biti zadovoljni samo cijenom krompira, koji se na pijaci prodaje za 65 centi po kilogramu.

“Za to nije zaslužno Ministarstvo, već je u regionu bila loša godina. Bilo je dosta kiše i nije bilo roda. Da ima negdje jeftinije, sigurno bi ga uvozili”, kazao je Camaj.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *