SUD ODBIO TUŽBU ĆALOVIĆ: Čabarkapa predložen je za člana Savjeta ASK - Volim Podgoricu

SUD ODBIO TUŽBU ĆALOVIĆ: Čabarkapa predložen je za člana Savjeta ASK

Bivši sudija Vrhovnog suda Gavrilo Čabarkapa predložen je za člana Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije, umjesto Radula Žurića koji je gotovo prije dana napustio to mjesto kada je izabran u Senat Državne revizorske institucije.

Čabarkapa je nedavno bezuspješno konkurisao za Tužilački savjet, a ranije je bio član Sudskog savjeta.

Predlog skupštinskog Odbora za antikorupciju da on popuni upražnjeno mjesto u Savjetu ASK treba da verifikuje Skupština, koja takođe treba da se izjasni o predlogu tog tijela da se razriješi član Savjeta iste Agencije Vanja Ćalović-Marković.

Direktorica MANS-a je navodno prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, odnosno bila je u sukobu interesa jer je u Savjetu odlučivala i o inicijativama koje je podnosio MANS. Ona je te navode odbacila, tvrdeći da je ASK prekršila zakon u postupku odlučivanja i njenog procesuiranja ka Skupštini i pokrenula postupak pred Upravnim sudom.

Taj sud se međutim negativno izjasnio o njenoj tužbi za odlaganje izvršenja odluke ASK, navodeći da je ona preuranjena, je odluka o smjeni nije izvršna. Ćalović je, prema informacijama “Vijesti”, podnijela novu tužbu.

ASK se juče na presu pohvalila rezultatima rada u sprečavanju kršenja zakona javnih funkcionera. Načelnica odeljenja za provjeru prihoda i imovine Dragana Šuković rekla je da su detaljno provjeravali imovinu funkcionera i da predstoji druga faza provjere koja će obuhvatiti izvještaje predsjednika, premijera, ministara, članova Sudskog i Tužilačkog savjeta, članova Državne revizorske institucije.
Pomoćnik direktora AS Savo Milašinović naveo je da će svi za koje se utvrde nepravilnosti biti procesuirani, neselektivno, bez obzira radi li se o državnom ili lokalnom nivou.

ASK je nedavno utvrdio i da je predsjednik Birda direktora Aerodroma Crne Gore Božidar Vuksanović prekršio zakon jer je u jednom periodu primao naknadu i platu.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com