Home / NOVOSTI / Stanari blokiraju izgradnju crkve (VIDEO)

Stanari blokiraju izgradnju crkve (VIDEO)

U naselju Stepa Stepanović, koje senalazi šest kilometara od centra Beograda, dio stanara blokirao je gradilište i zaustavio mašine koje su krenule na parcelu na kojoj se planira gradnja crkve i parohijskog doma.

Kako prenose beogradski mediji, između šest i sedam sati jutros dio stanara je zaustavio kamion sa betonom i veliku pumpu za beton, a u ovom trenutku u naselju Stepa Stepanović je veliki broj pripadnika policije i više patrola je na terenu.

Okupljeni građani navode da neće odustati od protesta i od ideje da se zaustavi dalja gradnja na centralnoj parceli u naselju.

Do sporne situacije u naselju Stepa Stepanović došlo je nakon što je na mjestu gdje je stanarima obećan dom zdravlja počela da se gradi crkva, a zemljište pored, koje ne pripada Patrijaršiji, ograđeno je žičanom ogradom i nju obezbjeđuje i privatno obezbjeđenje koje tvrdi da ih je angažovala Srpska pravoslavna crkva.

Sporno zemljište nalazi se pored placa na kom je Patrijaršija, uz protivljenje dijela stanara, počela da gradi objekat, iako građani nijesu imali priliku da se izjasne žele li bogomolju u komšiluku ili ne.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *