Ministarstvo ne da dozvolu za vile u Prčanju zbog UNESCO-a - Volim Podgoricu

Ministarstvo ne da dozvolu za vile u Prčanju zbog UNESCO-a

Ministarstvo održivog razvoja ponovo je odbilo zahtjev kotorske kompanije Gradnja invest za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotela sa četiri zvjezdice, sa vilama u kotorskom naselju Prčanj.

Zahtjev je odbijen zato što investitor nije imao saglasnost svih vlasnika zemljišta obuhvaćenog urbanističkom parcelom na kojoj je trebalo da se gradi hotel, kao i zbog toga što se dopunom odluke o izradi prostornog plana posebne namjene za obalno područje zabranjuje građenje u granicama prirodnog i kulturno -istorijskog područja Kotora, upisanog na listu UNESCO-a, piše Pobjeda.

Objekat je trebao da se gradi na urbanističkoj parceli 33 u zahvatu lokalne studije lokacije Glavati Prčanj. Ministarstvo je i 11. maja prošle godine odbilo zahtjev kotorske kompanije, ali je Upravni sud 23. marta ove godine poništio to rješenje i vratio predmet na ponovni postupak. U presudi je navedeno da obrazloženje osporenog rješenja nije sačinjeno u skladu sa članom 203 Zakona o opštem upravnom postupku, budući da su razlozi međusobno kontradiktorni, nejasni i nerazumljivi, pa ne upućuju na odluku iz dispozitiva, a što je bitna povreda pravila postupka.

U rješenju Ministarstva se navodi da Gradnja invest nije uz zahtjev podnijela dokaze za izdavanje građevinske dozvole, propisane članom 93 Zakona o uređenju prostora i izgradnji, kao i saglasnost svih vlasnika građevinskog zemljišta obuhvaćenog urbanističkom parcelom, za dio katastarske parcele 1055 KO Prčanj I, budući da taj dio urbanističke parcele utiče na fukcionalnost i pristup objektima.

Navode i da Gradnja invest nije mogla dobiti dozvolu i zbog toga što je 15. aprila prošle godine stupila na snagu dopuna odluke o izradi prostornog plana posebne namjene za obalno područje, kojom se zabranjuje gradnja u granicama prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, upisanog 1979. godine na listu svjetske baštine UNESCO -a. Protiv ovog rješenja ponovo može da se povede upravni spor. Izvršni direktor Gradnja investa je Radislav Babić, koji je i osnivač firme sa Ginom Babić.

Pobjeda

1 komentar

  1. Can I simply say what a relief to search out someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You positively know tips on how to deliver an issue to gentle and make it important. More people must read this and understand this aspect of the story. I cant believe youre no more widespread because you positively have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com