LIKVIDACIJA FUDBALERA: SVJEDOČIO NJEGOV ZET VASO TOMOVIĆ - Volim Podgoricu

LIKVIDACIJA FUDBALERA: SVJEDOČIO NJEGOV ZET VASO TOMOVIĆ

Suđenje članu „ škaljarskog klana” Nikoli Mršiću, kome se sudi u odsustvu zbog ubistva fudbalera Gorana Lenca 16. septembra prošle godine u Kotoru, počelo je juče u Višem sudu u Podgorici.
U svojstvu svjedoka saslušan je predstavnik oštećene porodice Lenac, zet Vaso Tomović koji je ispričao da mu je majka ubijenog mladića, Vesna Lenac, nakon ubistva, a po saznanju da je za njegovu smrt osumnjičen Mršić kazala da joj je neposredno prije smrti sin rekao kako ga Mršić čudno gleda i ne javlja mu se. Svjedok je istakao da je bio u saznanju da su se porodice Lenac i Mršić poznavale, a da je on Mršića upoznao unazad 15 godina u prodavnici u kojoj je radio kao mesar. Tvrdio je da ga nije bliže poznavao i da se ne sjeća kad ga je vidio poslednji put.
Na pitanje advokata odbrane da se bliže izjasni o konstituciji optuženog Mršića, Tomović je kazao da je visok oko 1.88, da je gojazniji, a da detaljnije ne može da se izjasni jer ga je gledao samo iza pulta. Naveo je i da je u vrijeme kad ga je viđao imao tamniju kratku kosu.

– Nije mi poznato da je Goran imao sukobe sa nekim – kazao je Tomović, dodajući da se Goran Lenac sa svjedokom – oštećenim Milanom Jovićevićem, koji je ranjen tom prilikom, stalno družio.
Tužilac Tatjana Begović usprotivila se predlogu branioca Mršića, advokata Dragoslava Ognjanovića, da se kao svjedoci saslušaju dva maloljetnika na okolnosti kretanja optuženog u kritičnom momentu.

Suđenje se nastavlja 17. oktobra, za kada je planirano saslušanje svjedoka – oštećenog Jovićevića, majke pokojnog Lenca i Nikole Mandića koji je odnedavno u pritvoru.
Bivši fudbaler Goran Lenac ubijen je 16. septembra prošle godine oko 17.30 časova na terenu fudbalskog kluba Bokelj u Kotoru dok je trenirao. Napadač nije bio maskiran i posmatrao je sa tribina Lenca koji je sa drugom trenirao. Navodno je na terenu bilo još ljudi, ali je ubica strpljivo čekao da se ostali počnu razilaziti nakon čega je sišao sa tribine, počeo da trči, simulirajući da i on navodno trenira.
Prema navodima optužnice prišao je Lencu i pucao mu u glavu, a potom je pucao u Jovićevića i pobjegao prema izlazu stadiona.
Lenac nije imao kriminalnu prošlost, ali se, međutim, kasnije otkrilo da je imao veze sa „kavačkim klanom”, i, prema pisanju medija, zato je, prema operativnim saznanjima policije, ovaj zločin povezan sa obračunima kriminalnih klanova Kotora.

(DAn)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com