GENERAL OTVORIO DUŠU: Evo kako je TAČNO preminuo Milošević i šta je UZROK smrti - Volim Podgoricu

GENERAL OTVORIO DUŠU: Evo kako je TAČNO preminuo Milošević i šta je UZROK smrti

Jezivi detalji iz zatvorske jedinice Sheveningen od prije 12 godina.

Komandant koji je prvi ušao u Srebrenicu jula 1995. godine general Vinko Pandurević, ispričao je dosad nepoznate detalje iz Haga o tome kako je umro bivši predsjednik Slobodan Milošević.

Privilegiju, a ujedno i nesreću da bude poslednji čovek koji je video Slobu živog, a potom i prvi koji ga je video mrtvog, Pandurević opisuje kao pravu noćnu moru s obzirom na to da je primetio tragove koji vjerovatno potvrđuju tezu da je otrovan.

Kobna subota 2006, ističe general, urezana mu je u sjećanje.

– Izgledao je kao i svaki drugi mrtav čovek, bled u licu, miran, očigledno je bilo da je umro u snu. Jedan stražar, koji je pretresao njegovu ćeliju, pokazao mi je neku plastičnu bočicu s lekovima iz 1999. godine, natpis je bio dosta izlizan i nisam mogao da vidim koji je lek bio u pitanju. Bočica je navodno nađena u njegovoj ćeliji. Možda je bočica služila da se u njoj nešto unese ili je bila originalno pakovanje leka kom je rok istekao – Priča Pandurević.

Pošto je ćelija Miloševića bila preko puta njegove na drugom spratu, udaljena svega dva metra, kada su stražari otključali vrata u subotu u 9 sati ujutru, shvatio je da se dogodilo nešto strašno.

– Nas nekoliko otišlo je u sportsku salu jer su vikendom bile predviđene sportske aktivnosti. Dok sam bio u sali primetio sam da su stražari često telefonirali, muvali se levo, desno, što nije bilo uobičajeno. To mi je bio signal da nešto nije u redu. Kad sam se vratio u ćeliju, stražar me je uhvatio za ruku i reko: “Dođi da vidiš”. Ušli smo u Slobinu ćeliju, on je ležao dopola pokriven ćebetom i desna ruka mi je visila sa kreveta. Priošli smo i proverili puls, videli smo da je čovek mrtav – opisuje stravičnu scenu Pandurević.

General podseća i da je neposredno pre smrti bivšeg predsednika SRJ razgovarao sa Miloševićem.

 

– Dok sam te večeri jeo pileče batake, Slobodan mi je prišao i ponudio me palentom. Primetio sam da je bio rumen u licu, ali znao sam da je imao baš visok pritisak u to vreme. Brzo su nas zaključali u pola 9 uveče, tako da je to bio poslednji naš susret.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com