HAOS U SRBIJI! Poplavljene kuće, blokirani putevi, odsječena sela, kiša ne prestaje da pada (FOTO, VIDEO) - Volim Podgoricu

HAOS U SRBIJI! Poplavljene kuće, blokirani putevi, odsječena sela, kiša ne prestaje da pada (FOTO, VIDEO)

U četiri čačanska naselja poplavljeno je više desetina kuća zbog obilnih padavina koje su pogodile ovaj kraj, dok je u opštini Ljig proglašena je vanredna situacija. To su posledice kiše koja je sinoć, noćas i danas padala u skoro cijeloj Srbiji.

U proteklim satima na teritoriji Moravičkog okruga i u zapadnoj Srbiji palo je više od 40 litara kiše, što je izazvalo izlivanje i pojedinih rijeka.

– Sve raspoložive ekipe su na terenima a svi građani koji imaju problem mogu da nam se jave na telefon 309-075 i prijave problem – rekao je za “Glas zapadne Srbije” Bratislav Zečević, rukovodilac Štaba za vanredne situacije u Čačku.

Poplava_u_kosjericu_kola_prolaze_vesti_blic_unsafe

Oko 100 domaćinstava je ugroženo, a nivo rijeke se povećava tako da su mještani i uzvodno u strahu od poplava. Kako su rekli stanovnici naselja Loznica, pukla im je i cijev od gasa.

U dragačevskoj opštini Lučani rijeka Bjelica, koja je prethodnih godina stalno plavila, još uvijek ne pravi problem mještanima i nema visok vodostaj, jedino je nabujala Tijanska rijeka i planinski potoci, a na ulazu u Guču došlo je do izlivanja vode na putu.

U opštini Ljig zbog poplava je proglašena vanredna situacija, tačnije u Kačerskom kraju gdje su i prije 15 dana bile poplave.

– Nisu bile velike padavine, ali je popustila brana u Gorašima koja nam je napravila veliki problem, ne samo u Kačerskom kraju, nego na cijeloj teritoriji opštine Ljig i mi smo sad na terenu sa vatrogascima i sa našim stručnim službama” – rekao je predsjednik opštine Dragan Lazarević.

U ostalim mesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva, i usjevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija.

I u opštini Topola, iako kiša nije bila jakog inteziteta, ali zbog već povećanog vodostaja reka od prethodnih padavina izlila se Kamenica. Zbog toga, poplavljeni su obodni delovi Topole, najviše zaseok Mitrovčić, gdje je nekoliko kuća ugroženo.

Bujica u IvanjiciFOTO: BEBA BOJOVIĆ / RAS SRBIJA
Odsječena domaćinstva

Obilna kiša pala je i u Ivanjici, ali nije izazvala dodatne probleme i poplave. Međutim, zbog loših vremenskih uslova mašine nisu mogle da krenu u golijska sela gdje su pojedina domaćinstva i dalje odsječena.

Vanredno u Aranđelovcu

U Aranđelovcu je zbog obilnih padavina uvedena vanredna situacija, javlja RTS.

Rijeka Kubršnica oštetila je dio puteva, poplavljeni su stambeni i poslovni objekti u centru Aranđelovca, a bujice su nosile i putnička vozila. Intervenisale su vatrogasne i ekipe Hitne pomoći.

Ekipe Komunalnog preduzeća iz Kosjerića jutros su nastavile sa saniranjem posledica jučerašnjeg nevremena koje je pogodilo ovaj gradi i njegovu okolinu.

KosjerićFOTO: SCREENSHOT
Kosjerić

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com