IRF i Kineska razvojna banka potpisali prvi kreditni aranžman u Sofiji - Volim Podgoricu

IRF i Kineska razvojna banka potpisali prvi kreditni aranžman u Sofiji

U okviru inicijative „16+1“ (saradnja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope) u Sofiji je danas održan 7. sastanak Predsjednika Vlade NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, u okviru kojeg je održan i biznis forum, gdje su Predsjednik OD IRF-a dr Zoran Vukčević i Predsjednik Kineske razvojne banke, Hu Huaibang, potpisali prvi kreditni aranžman u iznosu od 19 mil eura.

Današnjem potpisivanju Ugovora prisustvovao je i Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Ovaj ugovor je prvi bilateralni finansijski ugovor na nivou razvojnih finansijsksih institucija Crne Gore i Narodne Republike Kine, a kredit je namijenjen za podršku likvidnosti malih i srednjih preduzeća.

IRF je započeo saradnju sa Kineskom razvojnom bankom 2016. godine pridruživanjem Međubankarskoj asocijaciji Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

2 komentara

  1. I’m really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any browser compatibility issues? A couple of my blog audience have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any suggestions to help fix this issue?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com