PODGORICA: Ko je iz opozicije glasao za Suhiha? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ko je iz opozicije glasao za Suhiha?

Odbornici Skupštine glavnog grada juče su tajnim glasanjem izabrali Đorđa Suhiha iz Socijaldemokrata za predsjednika lokalnog parlamenta, a medju njima su i ti odbornika opozicije.

Za izbor Suhiha bio je i dio odbornika Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, odnosno u trenutku glasanja u sali su bila tri odbornika koalicije DF – SNP. Glasalo je 37 odbornika, 36 je bilo za izbor Suhiha, a jedan je bio protiv.

Odbornici Demokrata i GP URA su napustili sjednicu prije glasanja, a iz Nove srpske demokratije i DNP-a su kasnije demantovali da su njihovi odbornici prisustvovali skupštini Glavnog grada.

-Smatramo da je neophodno da se utvrdi koji je to opozicioni odbornik glasao za kandidata DPS, SD i Albanske alternative  i javno ga diskreditovati iz redova opozicije jer je ovim činom iznevjerio opozicione birače zahvaljujući kojima je i izabran na funkciju odbornika – navode iz DNP.

Suhih, koji je bio predsjedavajući i u prošlom sazivu, bio je jedini kandidat za tu funkciju.

Lista Za dobro građana Podgorice – Milo Đukanović osvojila je na izborima u Podgorici 27. maja 47,6 odsto glasova ili 32 mandata, Aleksa Bečić – Dritan Abazović – Podgorica za 21. vijek 25,7% ili 17 mandata, Demokratski front – Socijalistička narodna partija 12,3% – osam mandata, Socijaldemokrate – Ivan Brajović 5,1% ili tri mandata i Albanska alternativa/Alternativa Shqiptare 1,8%, odnosno jedan mandat

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com