PODGORICA: Mještani Rovačke ulice ne mogu da se odbrane od lopova - Volim Podgoricu

PODGORICA: Mještani Rovačke ulice ne mogu da se odbrane od lopova

To što slučajno ostave ili zaborave u dvorištu ili na terasi kuće u Rovačkoj ulici uz prugu ispod Gorice mještani više nemaju. Lopovi samo čekaju tren nepažnje. U poslednje vrijeme nema večeri, a da neka kuća nije opljačkana ili da im iz dvorišta ne nestaje alat, djelovi sa automobila, kućne stvari. Lopovima definitivno ide na ruku ambijent, odnosno to što ulica nema rasvjetu. Od raskrsnice sa Ulicom Nikole Tesle kod rampe, pa sve do Bulevara Ivana Crnojevića ulica od dva kilometra je u potpunom mraku. Mještani pozivaju nadležne da im izađu u susret i osvijetle saobraćajnicu.
– Naša ulica bi trebala da ima rasvjetu, jer je to uže jezgro grada. To je toliki mrak da ljudi od autobuskog stajališta do kuća nose baterijske lampe – rekao je Dragan Čavić, mještanin.
Njegovom komšiji Savu Gariću ispred kuće ukrali su akumulator iz automobila i armaturu.

– Slijepa ulica preko puta naše, gdje nema kuća, dobila je rasvjetu, a naša nije koja je naseljena. Nije prvi put da nam kradu ispred kuća. Rasvjeta mora da postoji – istakao je Garić.
Mještanin Miladin Bato Nikočević kaže da su prošle godine tražili od CEDIS-a da im postave stubove ali da im je rečeno da betonskih nemaju.
– Rekao mi je jedan od direktora da nemaju betonskih stubova. Međutim, u ulici preko puta naše postavili su deset betonskih stubova. Za deset glasača. Kod nas se često dešavaju krađe. Neshvatljivo je da samo na dva kilometra od centra grada nemamo rasvjetu, a svako selo je osvijetljeno –rekao je Nikočević.
On je istakao da ulica nema ni kanalizaciju niti trotoare, a da se u jednom dijelu i ne zna kako se zove.
– Željeznica je plaćala imanja pored pruge pa neka sad dođu da pomjere ograde i postave stubove za rasvjetu. Prvo neka kod mene dođu, jer je više nezamislivo živjeti u ulici bez rasvjete – rekao je Nikočević.

(Dan)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com