Šarića savjetovao da priča protiv Mila i Caneta - Volim Podgoricu

Šarića savjetovao da priča protiv Mila i Caneta

Svjedok saradnik u postupku protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc kokaina Nebojša Joksović, u pismu koje mu je poslao 2010. godine, nakon što je otpočela akcija „Balkanski ratnik”, savjetovao je školskog druga da se nagodi sa nadležnim organima. Kako je navedeno u pismu, on je Šarića savjetovao da priča protiv Mila Đukanovića, Stanka Subotića Caneta i njegovog brata.
O ovom pismu, kako prenosi „Blic”, raspravljano je u srijedu pred Specijalnim sudom. Joksović je napisao Šariću da je bio u afektu kada je svjedočio protiv njega i da nije mogao „psihofizički da izdrži boravak u pritvoru, pa je zbog toga i zbog porodice pristao da svjedoči”. Joksović je u pismu posavjetovao školskog druga da i sam sklopi nagodbu, i da ga bodri da „bude jak”, ali onda navodi i da bi umro zbog svega što je uradio.

– Trebalo je da budeš junak, da sklopiš sporazum sa ovom državom, a ne da ovde raspravljaš sa budalama – kazao je, navodno, Joksović Šariću u sudnici Specijalnog suda.
– Ja ne pravim dilove sa tužilaštvom, ja se borim da dokažem istinu da nemam nikakve veze sa krivičnim djelima za koja me terete – odgovorio je Šarić svjedoku saradniku.
Postavljajući pitanja bivšem prijatelju iz djetinjstva, Šarić ga je upitao: Jesi li mi napisao: „Nemoj da te lažu, samo se možeš iščupati nekom većom aferom, znaš na šta mislim, jer bi ovi uhapsili Tadića i Dačića da imaju dokaze. Znaš na šta mislim, ono što je sada aktuelno, Hrvatska, Srbija, Crna Gora.” Da li si mi tada savjetovao da budem svjedok saradnik kao ti i da pričam protiv Mila Đukanovića, Stanka Subotića i njegovog brata?
Joksović, navodno, ni na ovo pitanje nije odgovorio konkretno, već je optužio Darka Šarića da je radio za Državnu bezbjednost i da je čuo priče da je imao „firme i saradnju s bivšom vlašću”.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com