Grupa od dvadesetak Albanaca pokušala da spriječi mitropolita Amfilohija da sa sveštenstvom i vjernicima služi Svetu liturgiju - Volim Podgoricu

Grupa od dvadesetak Albanaca pokušala da spriječi mitropolita Amfilohija da sa sveštenstvom i vjernicima služi Svetu liturgiju

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijom Sulejmani, odbornikom Demokratske partije ulcinjske vladajuće koalicije, jutros je pokušala da spriječi mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da sa sveštenstvom i vjernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na Svaču u Ulcinju, tvrde iz MPC.

Intervenisala je i policija i obezbjedila je da mitropolit Amfilohije dođe do crkve, ali ne i da uđu na temelje Hrama “gdje je bilo predviđeno služenje Svete službe Božije”.

Juče su iz ulcinjske Opštine pozvali sve građane na očuvanje građanskog sklada, tolerancije i suživota u toj opštini.

Povodom ove posjete Amfilohija na arheološkom mjestu Sas (Opstina Ulcinj), Nacionalni savet Albanaca obratio se nadležnim organima Crne Gore i to: predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, premijeru Crne Gore Dušku Markoviću, ministru za ljudska i manjinska prava Mehmedu Zenki, ministru unutrašnjih poslova Mevludinu Nuhodžiću, predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću, potpredsjedniku Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu, predsjedniku Skupštine opšstine Ulcinj Iliru Capuniju i šefu policije Ulcinj Seadu Đozoviću.

Izvor: 

1 komentar

  1. Evo Crnogorci gledajte crno na bijelo! Corpus Delicto! Direktan prenos onoga sto vas ceka. A to je da cete biti stranci u sopstvenoj drzavu, najamnici kod modernih robovlasnika, da se necete pitati nista u drzavi koju su nam slavni preci ostavili, da budemo zajedno sa Srbijom! Ali DPS je na prevaru ocjepio Srpsku Spartu, i sada sve vise i vise naginjemo i flertujemo sa velikoalbanskim nacionalizmom, ustasama, balijama i slicno! Ako neces da budes ono sto jesi i da postujes svoje pretke, istoriju i tradiciju, svako ce dozivjeti da mu stranci i zli ljudi brane da se moli, da seta, da gradi na svojoj zemlji sta hoce. Jer ovaj albanac rece-dosli ste da osvajate? Sta da osvajamo, zar Ulcinj nije Crna Gora? Zar to nije nasa drzava nesretnici? OSvaja se samo ono sto je tudje i nije nase. A po logici ovog zlog albanca, Ulcinj nije Crna Gora? Zar to nije veleizdaja drzave i zar on ne bi trebao da bude kaznjen i uhapsen za rusenje drzavnog poretka? Ali ne, zatvor je samo za Srbe izgleda pod DPS bandom!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com