Vulin: Gospodine Boškoviću, Kosovo nije država - Volim Podgoricu

Vulin: Gospodine Boškoviću, Kosovo nije država

Kosovo nije država već teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa Rezolucijom 1244.

To je poručio srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin crnogorskom kolegi, ministru odbrane Predragu Boškoviću, nakon što je Crna Gora odlučila da pošalje svoje oficire u Misiju Kfor na Kosovu i Metohiji.

“Kada već Crna Gora šalje oficire u misiju na teritiriji Srbije, osnovni red je da i nas pita”, naveo je ministar Vulin reagujući na izjavu Boškovića da slanjem crnogorskih oficira u misiju Kfor Crna Gora, kako je rekao, nije izdala Srbiju jer je Kosovo samostalna država i da je odluka donijeta u cilju doprinosa regionalnoj bezbjednosti.

“Gospodinu Boškoviću, u dnevnoj zapovjesti izgleda nije navedeno da je Kfor po definiciji statusno neutralan pa zato ministar odbrane Crne Gore glasnije od Albanije zastupa nezavisnost Kosova. Više bismo poštovali slanje crnogorskih vojnika u Kfor da su poslali bar jednog vojnika u jedinice za održavanje reda ili čuvanje manastira, umjesto dva oficira u štabu kao podršku nezavisnosti Kosova bez bilo kakvog uticaja na bezbjednost Srba”, poručio je ministar Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

1 komentar

  1. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com