Home / NASLOVNA / Vulin: Gospodine Boškoviću, Kosovo nije država

Vulin: Gospodine Boškoviću, Kosovo nije država

Kosovo nije država već teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa Rezolucijom 1244.

To je poručio srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin crnogorskom kolegi, ministru odbrane Predragu Boškoviću, nakon što je Crna Gora odlučila da pošalje svoje oficire u Misiju Kfor na Kosovu i Metohiji.

“Kada već Crna Gora šalje oficire u misiju na teritiriji Srbije, osnovni red je da i nas pita”, naveo je ministar Vulin reagujući na izjavu Boškovića da slanjem crnogorskih oficira u misiju Kfor Crna Gora, kako je rekao, nije izdala Srbiju jer je Kosovo samostalna država i da je odluka donijeta u cilju doprinosa regionalnoj bezbjednosti.

“Gospodinu Boškoviću, u dnevnoj zapovjesti izgleda nije navedeno da je Kfor po definiciji statusno neutralan pa zato ministar odbrane Crne Gore glasnije od Albanije zastupa nezavisnost Kosova. Više bismo poštovali slanje crnogorskih vojnika u Kfor da su poslali bar jednog vojnika u jedinice za održavanje reda ili čuvanje manastira, umjesto dva oficira u štabu kao podršku nezavisnosti Kosova bez bilo kakvog uticaja na bezbjednost Srba”, poručio je ministar Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *