Home / NOVOSTI / Kosovska policija pustila sve Srbe koje je jutros uhapsila

Kosovska policija pustila sve Srbe koje je jutros uhapsila

Petorica Srba koje je jutros uhapsila specijalna jedinica kosovske policije pušteni su odmah nakon saslušanja, javlja Koha ditore.

Pripadnici kosovske policije su, tokom operacije, sprovedene na nekoliko lokacija u regionu Gnjilana, uhapsili pet osoba, koje su nešto kasnije oslobođene, rekao je za KTV tužilac u Gnjilanu Jetiš Maljoku, a prenosi RTS.

Među uhapšenima su braća Aleksandar i Predrag Đordević iz sela Berivojce u Kosovskoj Kamenici, koji su pušteni na slobodu nakon što su dali izjave u policijskoj stanici u Kamenici.

“Bili smo osumnjičeni da smo podrivali ustavni poredak Kosova i prijetili srpskim pripadnicima Kosovskih bezbjednosnih snaga. Mi smo to demantovali, a oni nisu pronašli ništa što bi nas teretilo, tako da smo pušteni kućama”, rekao je za RTV Puls Aleksandar Đordević.

Kosovska policija je, ranije saopštila da su petorica Srba uhapšeni “pod osnovanom sumnjom da su uključeni u delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Kosova”.

Odmah nakon hapšenja, direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je vlasti u Prištini da “dijaloga neće biti dugo vremena” ukoliko petorica uhapšenih Srba ne budu pušteni, a taj stav Srbije u Londonu je evropskim zvaničnicima prenijela i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Đurić je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da je kosovska policija uhapsila u opštini Gnjilane načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora Filijale NSZ Jovana Denića, kao i Nenada Stojanovića, pripadnika Vojske Srbije, koji živi na KiM, a radi u Vranju. Takođe, uhapšeni su i braća Aleksandar i Predrag Đođević, jedan aktivni i jedan penzionisani pripadnik MUP.

“Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju albanskih ekstremista, potpuno suprotno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanaku Vučića i Federike Mogerini, kada je jasno i nedvosmisleno dogovoreno da se ovakve stvari neće dešavati, a Albanci preuzeli obavezu da će se prema našim ljudima ophoditi sa poštovanjem, što je prisustvom garantovala i Mogerini”, rekao je Đurić.

Kako je rekao, petorica Srba su uhapšena zbog verbalnog delikta i to u trenutku kada se u Londonu sastaju premijeri regiona, da razgovaraju o miru. “Jedini njihov grijeh je što su se verbalno suprotstavili formiranju vojske Kosova”, rekao je Đurić.

Kosovska policija je u saopštenju demantovala navode srpskih medija “da se sprovodi jedna policijska operacija protiv bivših pripadnika Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS)”. Operacija se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, ističe se u saopštenju kosovske policije.

loading...

One comment

  1. Kosovo je Srbija. Kosovo je Crna Gora! Ajmo braco svi na trening, uskoro idemo da oslobodimo nasu Svetu Zemlju!!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *