Krivokapić: Opozicija nesposobna da iskreira snažnu građansku alternativu autokratiji DPS-a - Volim Podgoricu

Krivokapić: Opozicija nesposobna da iskreira snažnu građansku alternativu autokratiji DPS-a

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore Ranko Krivokapić saglasan je sa ocjenama Strategije Evropske Komisije za Zapadni Balkan koje su Crnu Goru okarakrerisale kao “zarobljenu državu” i istakao da je za sveobuhvatne reforme crnogorskog društva neophodno okupljanje svih progresivnih snaga društva i prekid vladavine jedne partije, saopšteno je iz SDP.

Krivokapić je danas u Podgorici primio novoimenovanog ambasadora Italije Luku Celiolija.

“Svoj dio odgovornosti snosi i opozicija zbog nesposobnosti da iskreira snažnu građansku alternativu autokratiji DPS-a”, istakao je Krivokapić.

Krivokapić je kako je saopšteno iz SDP upoznao Celiolija sa istorijatom SDP i njenim “decenijskim naporima da od Crne Gore napravi progresivno i demokratsko društvo kroz sopstveno djelovanje u vlasti kao i u opoziciji”.

“Krivokapić je nabrojao ključne političke ciljeve koji su kroz djelovanje SDP-a postali strateško opredjeljenje Crne Gore kao i destruktivne ekonomske projekte koji su spriječeni takođe zahvaljujući angažmanu SDP-a”, piše u saopštenju SDP.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnom političkom momentu u Crnoj Gori sa akcentom na preporukama koje Crna Gora mora da sprovede da bi postala kredibilan kandidat za uskoro članstvo u Evropskoj Uniji.

“Krivokapić i Celioli razgovarali su i o stanju u crnogorskoj ekonomiji, italijanskim investicijama kao i važnosti uspostavljanja vladavine prava kao prioritetnog preduslova za zaustavljanje ekonomskog poniranja i stvaranja održive realne ekonomije u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju SDP.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com