PODGORICA: Ministarstvo pozvalo Zagoričane da legalizuju objekte - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ministarstvo pozvalo Zagoričane da legalizuju objekte

Dvosatni sastanak mještana park-šume Zagorič i ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića, održanog juče, u okviru koga se razgovaralo o uslovima po kojima bi mještani pristali na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u tom naselju, prema riječima jednog od predstavnika mještana Radovana Jeremića nije ponudio rješenje koje bi za njih bilo prihvatljivo. Pobjedi je iz Ministarstva nezvanično rečeno da su mještanima predočene zakonske mogućnosti i da su pozvani da se prijave za legalizaciju.

Kako je naveo Jeremić, jedna od mogućnosti koja im je ponuđena je da država, preuzimajući ulogu posrednika, ustupi u zamjenu vlasnicima zemljišta neko drugo i time izmiri njihova potraživanja.

Pruzimajući ulogu budućih vlasnika time bi država, pojašnjava Jeremić, omogućila mještanima da objekte legalizuju u vidu odloženog plaćanja na 15 i više godina.

Ovakva ponuda, ističe predstavnik mještana park-šume Zagorič, za njih nije prihvatljiva, budući da, “postoje indicije da bi u tom slučaju u dužem vremenskom roku bili u obavezi da kvadratni metar zemljišta plaćaju skuplje.

“Pretpostavka je da bi to zemljište mogli da otkupljujemo i po cijeni od 100 eura po kvadratu što je, iako na duži vremenski rok, za nas neprihvatljivo, jer nijesmo u mogućnosti da isplatimo ni aktuelnu cijenu od 35 eura po kvadratu”, kazao je Jeremić.

On je istakao da im je u toku sastanka predočeno da bi ovakav način rješavanja problema iziskivao da mještani prethodno predaju zahtjeve za legalizaciju.

“Pozvali su nas da legalizujemo objekte i da nam onda pomognu da dođemo do rješenja. Mnogo je nejasnoća u tome da pristanemo na legalizaciju, predamo papir, a da nam oni onda pomognu da dođemo do rješenja. Ta legalizacija je preskupa”, ponovio je Jeremić.

Navodeći da će se u vezi sa daljim koracima konsultovati sa komšijama, mještanin Goran Rašović je napomenuo da je jedino prihvatljivo rješenje za njih, otpalata u vremenskom roku dužem od 15 godina, po cijenama koje bi bile usklađene sa njihovim imovinskim stanjem.

“Mi ne možemo drugačije. Tu ima ljudi koji su duže od 10 godina plaćali stanarska prava i to država nije uzela u obzir. Ostaje nam samo da nastavimo dalju borbu, ali kako i kojim sredstvima vidjećemo”, kazao je Rašović.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com