Bivša radnica Titeksa pala sa 36 kila heroina - Volim Podgoricu

Bivša radnica Titeksa pala sa 36 kila heroina

Bivša radnica podgoričkog Titeksa uhapšena je nedavno sa još desetak osoba osumnjičenih za šverc ukupno 36 kilograma heroina. Kako „Dan“ saznaje, radi se o Aidi Hodžić (56), rođenoj u Bosni i Hercegovini. Kod nje, kao i kod ostalih uhapšenih na granici Sirije i Turske pronađena su falsifikovana sirijska i iračka dokumenta.
Hodžićeva je sa još tri osobe bila u kamionu s prikolicom. Droga je pronađena u jastucima za sjedišta u kamionu. Tamošnje vlasti još utvrđuju ko je sve učestvovao u krijumčarenju narkotika. Hodžićeva je živjela i radila u Podgorici nekoliko godina, a potom je pošla na privremeni rad u Holandiju.

U periodu neposredno prije i psolije hapšenja grupe u kojoj su lisice na ruke stavljene i Hodžićevoj, na granici Turske i Sirije zaplijenjene su veće količine narkotika, naročito heroina. Droga se nalazila u kamionima, a otkrivana je uz pomoć pasa tragača. Tamošnji istražitelji provjeravaju da li su uhapšeni u ovim akcijama povezani. Čak, u jednom od slučajeva zaplijenjena je veća količina supstanci koje se koriste za proizvodnju heroina.

Istražni organi saslušali su sve uhapšene, provjeravaju njihove izjave, upoređuju ih, a uporedo traže i saučesnike pohapšenih. Policija pokušava da utvrdi rutu, kao i porijeklo kokaina, ali i ko je prvi u lancu šverca, odnosno ko je platio i naručio drogu. Za sada nije utvrđeno ni da li je Turska bila krajnja granica u transportu heroina.
Državljani Crne Gore više puta su hapšeni u Turskoj zbog šverca droge. Prije samo mjesec i po Podgoričanin M.P. (42) uhapšen je u blizini granice Turske i Bugarske zbog sumnje da je u hladnjači pokušao da prokrijumčari heroin.

– Tokom rutinske kontrole, policajci su u njegovoj hladnjači među smrznutom piletinom koju je prevozio, pronašli pakovanja sumnjive materije i utvrdili da se radi o heroinu i smješi za narkotike – saopšteno je tada iz Uprave policije.
Tom prilikom pronađeno je oko 12 kilograma droge a 42-godišnji Podgoričanin je negirao da zna bilo šta o drogi koja je pronađena u njegovoj hladnjači. Tvrdio je da mu je neko podmetnuo narkotike. Policija ispituje da li je M.P. povezan s nekom organizovanom kriminalnom grupom sa prostora Turske ili Bugarske.

Godinu ranije u Tur­skoj su uhapšena bra­ća E.T. i A.T. iz Ro­ža­ja, kod kojih je pronađeno de­vet i po ki­lo­gra­ma he­ro­i­na, vri­jed­nog pre­ko mi­li­on eura. Njih dvo­ji­ca su sko­ro de­set ki­lo­gra­ma dro­ge ob­li­je­pi­li oko sto­ma­ka i no­gu. He­ro­in je bio upa­ko­van u ma­nje ke­se ko­je su bi­le sa­kri­ve­ne u spe­ci­jal­no na­pra­vlje­nim otvo­rima u pr­slu­ku. E.T i A.T. su pri­ve­de­ni na sa­slu­ša­nje, na­kon če­ga im je od­re­đen pri­tvor. Bra­ća su uhap­še­na na gra­nič­nom pre­la­zu Ka­pi­ku­le, na tur­sko-bu­gar­skoj gra­ni­ci, ka­da su po­ku­ša­li da na­pu­ste te­ri­to­ri­ju Tur­ske.

(Dan)

2 komentara

  1. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my option to learn, however I actually thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about something that you might repair in case you werent too busy searching for attention.

  2. Hi, ich habe Ihre Webseite bei der Suche nach Fernbus Hamburg im Internet gefunden. Schauen Sie doch mal auf meiner Seite vorbei, ich habe dort viele Testberichte zu den aktuellen Windeleimern geschrieben.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com