Uhapšen glavni organizator egzekucija škaljarskog klana - Volim Podgoricu

Uhapšen glavni organizator egzekucija škaljarskog klana

Iako su istražitelji očekivali da će Veskovićevo hapšenje rasvijetliti sve detalje likvidacije Đurovića, do toga međutim nije došlo jer je na saslušanju negirao da ima bilo kakve veze sa tim ubistvom.

 

Darko Vesković (38), zvani Prika, koji je početkom aprila uhapšen u Zagrebu po potjernici Srbije, zbog sumnje da je sa Nemanjom Ivanovim (36) 10. marta na Voždovcu ubio Blaža Đurovića (39), izručen je beogradskom pravosuđu i određen mu je pritvor.

“Sudija za prethodni postupak je donio rješenje kojim je ostavio na snazi rješenje o određivanju pritvora od 2. aprila 2018. godine. Pritor do 30 dana mu je određen zbog opasnosti od bjekstva i postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom roku ponoviti krivično djelo, a računa se od dana kada je uhapšen na teritoriji Republike Srbije”, kazala je za Blic Bojana Stanković, portparol Višeg suda u Beogradu.

Iako su istražitelji očekivali da će Veskovićevo hapšenje rasvijetliti sve detalje likvidacije Đurovića, do toga međutim nije došlo jer je na saslušanju negirao da ima bilo kakve veze sa tim ubistvom.

Vesković je Srbiji izručen tri mjeseca poslije hapšenja u Zagrebu. Priveden je poslije informacija koju je srpska policija dostavila kolegama iz Hrvatske o kretanju osumnjičenog egzekutora. Zaustavljen je na ulici u blizini zgrade u kojoj je iznajmio stanu kome je živio sa suprugom i troje djece, koji su ubrzo poslije njegovog bjekstva iz Beograda došli u Zagreb. U momentu hapšenja imao je falsifikovana dokumenta Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni Vesković je identifikovan ubrzo poslije hapšenja Nemanje Ivanova, koji je priveden dvije nedjelje poslije zločina.

Ko je Prika?

Vesković važi za čovjeka bliskog Filipu Koraću, desnoj ruci Luke Bojovića, vođe “zemunaca” koji je trenutno u zatvoru u Španiji. Operativna saznanja ukazuju da je bio blizak i škaljarskom klanu i da je njegov zadatak bila je organizacija egzekucija. Policijske informacije ukazuju da je Vesković kriminalnu karijeru počeo odavno, i to krijumčarenjem heroina iz Turske u Srbiju. Heroin je krijumčario preko BiH u zemlje Zapadne Evrope, a navodno je sarađivao sa Bojovićem i Koraćem. Saradnju su kasnije proširili na šverc kokaina iz Južne Amerike.

Osumnjičeni Vesković je, prema operativnim saznanjima, novac zarađen od prodaje droge prao ulaganjem u izgradnju stanova u srpskoj prijestonici, a kao glavni saradnik pominje se Ivan Ćirić Ćira, koji je bio blizak voždovačkom klanu i koji je ubijen u oktobru prošle godine na Trošarini.

U istazi ubistva Blaža Đurovića utvrđeno je da su ubice u njega ispšalile 29 metaka, a motiv likvidacije je navodno njegov sukob sa Nemanjom Ivanov koji je počeo još 2014. zbog trgovine drogom. Operativna saznanja pokazuju da je Đurović Ivanovu dao 56.000 eura da bi kupio izvjesnu količinu čistog kokaina, u zamjenu za dio zarade od prodaje narkotika. Ivanov je obećao da će novac utrostručiti, ali mu se ubrzo javio rekavši da je posao propao, pa je Đurović tražio da mu se vrati uloženo. Đurović je u međuvremenu saznao da ga je Ivanov prevario, pa je s prijateljem Jovicom Radonjićem oteo nekadašnjeg poslovnog saradnika i danima su ga zlostvaljali u napuštenom objektu. Zbog te otmice Đurović je bio i u pritvoru, dok je Radonjić u aprilu 2015. ubijen na Zvezdari.

Osumnjičeni Vesković u Srbiji nikada nije odgovarao za teška krivična djela, ali je dva puta hapšen zbog falsifikovanih dokumenata.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com