ZAUSTAVLJEN U ŠVERCU CIGARETA I ALKOHOLA: Potvrđeno 10 godina robije - Volim Podgoricu

ZAUSTAVLJEN U ŠVERCU CIGARETA I ALKOHOLA: Potvrđeno 10 godina robije

Apelacioni sud potvrdio je desetogodišnju robiju sedmorici uhapšenih u policijskoj akciji „Karavan“ zbog šverca cigareta i robe između Srbije i Crne Gore. Prvostepenu presudu u ponovljenom postupku izrekla je sudija Višem sudu u Podgorici Vesna Pean.
Srpski državljanin Željko Momić bio je optužen za nabavku cigareta, alkoholnih pića i robe za koju nije plaćana carina. U tom poslu Momiću je pomagalo još pet crnogorskih državljana. Presudom je potvrđeno da su optuženi uspjeli da izbjegnu plaćanje PDV-a, akciza i carinu u iznosu od 149.000 eura.

Vijeće sudije Pean osudilo je Momića na dvije godine i deset mjeseci zatvora i novčanom kaznom od dvije hiljade eura. Prethodnom presudom, koju je izrekla sudija Suzana Mugoša, bio je osuđen na četiri godine zatvora i istovjetnu novčanu kaznu. Među osuđenima je i Branko Baošić osuđen na godinu i osam mjeseci i novčanu kaznu od hiljadu eura. Prethodno je zatvorska kazna bila dvije i po godine. Za ista krivična djela Saša D. Simović je osuđen na godinu i tri mjeseca i na hiljadu eura novčane kazne, kao i Jovan Baošić i Borko Stanić. Prethodnom presudom oni su bili osuđeni na po godinu i po zatvora.

Bivši carinik Vukoman Mrdak osuđen je na jedinstvenu kaznu od godinu i devet mjeseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja i produženo krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Mrdak je prethodnom presudom bio osuđen na tri i po godine zatvora. Danilo Vorotović je zbog krijumčarenja osuđen na pet mjeseci, uslovno na godinu. Prvom presudom bio je osuđen na šest mjeseci, uslovno na dvije godine i novčano 500 eura.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com