Prekinuto suđenje: Optuženom Maksiću pozlilo - Volim Podgoricu

Prekinuto suđenje: Optuženom Maksiću pozlilo

Tok sudjenja:

10:30 Zbog zdravstvenog stanja optuženog Maksića današnji pretres se prekida. Suđenje se nastavlja 16. jula u devet časova.


9:55
 Data je pauza, jer je optuženom Maksiću pozlilo. Suđenje se nastavlja u 10:30.

9:50 Vrši se uvid u dokumentaciju o kupovini avio karata za Novu srpsku demokratiju.

9:43 Čita se ugovor o djelu preduzeća Eko Montenegro.

Tužilac Čađenović primjećuje iz ugovora o djelu da je Ananije Nikić zadužen za vozilo i da je u firmi obavljao obavljao posao vozača, a da je Liljana Nikač obavljala posao prevodioca.

Advokat Jovanović kazao je da Nino Nikić nema nikakvo svojstvo u ovom postrupku, nema jedinstvnog JMBG i ne zna o kome se radi. Jovanović kaže da ovi dokazi ne mogu da se izvode. On predlaže da se ovaj dokaz izdvoji iz spisa predmeta.

SDT Milivoje Katnić protivi se ovom predlogu.

Advokat Radosavljević kazao je da bez obzira na sadržinu ovog dokumenta, ne može se raditi o ugovoru o djelu, jer je pravnički nepismen

9:40 Čita se dopis crnogorskog Telekoma.

Advokat Radosavljević navodi da juče nije u cjelosti pročitan odgovor Ministarstva pravde SAD, kako je to traženo zamolnicom od Specijalnog tužilaštva.

9:36 Nastavak dokaznog postupka.

Advokat Miroje Jovanović ima prigovor na jučerašnji zapisnik i navodi da nije unijeto tačno onako kako je on rekao a vezano za ovlašćenja specijalnog poliijskog odjeljenja.

9:34 Nastavljeno je suđenje. Konstatuje se da je advokat Dejan Klikovac dostavio zamjeničko punomoćje za Dražena Medojevića sa kojim je saglasan optuženi Dušić.

9:06 Vijeće nalazi da optuženog Dušića ne može da brani advokat Miroje Jovanović po zamjeničkom punomoćju, “jer bi došlo do bitne povrede postupka”.

“Ja sam saglasan da mog advokata danas mijenja advokat Dražen Medojević”, rekao je Dušić.

Zbog toga je data pauza do 9:30.

U devet časova u podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici – Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com