U STRAVIČNOM UDESU POGINUO MLADIĆ (20): Za pola godine 18 mrtvih, 1100 povrijedjenih u 2,557 udesa - Volim Podgoricu

U STRAVIČNOM UDESU POGINUO MLADIĆ (20): Za pola godine 18 mrtvih, 1100 povrijedjenih u 2,557 udesa

Tragičan udes koji se dogodio sinoć,  pola sata poslije ponoći, u podgoričkom naselju Zabjelo, odnio je jos jedan mladi život, a za život drugog mladića se bore ljekari.

Poginuo Podgoričanin Marko Joketić (20), ljekari se bore za život Jovana Vučića (22)

Osamnaest osoba izubilo je život na crnogorskim putevima za prvih šest mjeseci ove godine, kazao je za magazin “ Ljeto uz radio” Radija Crne Gore viši policijski inspektor u odsjeku za bezbjednost saobraćaja Uprave policije Danilo Janjušević. U brojkama, poginulih je je 47 odsto manje nego lani. Medjutim, udesa je više.

“Za prvih šest mjeseci tekuće godine na crnogorskim putevima dogodilo se 2.557 saobraćajnih nezgoda ili 2,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine. U tim nezgodama povrijeđeno je 1100 osoba od čega je 197 teže”, rekao je Janjušević

Ljudski faktor je najčešći uzrok nesreća na cestama , pretpostavke su saobraćajne policije.

“Nepoštovanje saobraćajnih pravila, vožnja pod uticajem alkohola, prekoračenje brzine, najčešći su uzroci nezgoda”, istakao je Janjušević

Zahvaljujući efektima strategije o poboljšanju bezbjednosti drumskog saobraćaja višestruko je smanjen broj smrtno stradalih na putevima u odnosu na predhodni period.

Iz sektora saobraćajne policije, kao je naveo Janjušević, rade sve kako bi se broj saobraćajnih nezgoda dodatno smanjio.

U toku jula i avgusta na crnogorskim drumovima je sedam puta više automobila, pa Janjušević naglašava da im kontrolu saobraćaja olakšava akcija helikopter koja se realizuje već devet godina tokom ljeta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com