Učesnici manifestacije Skoči kolo da skočimo u posjeti Glavnom gradu - Volim Podgoricu

Učesnici manifestacije Skoči kolo da skočimo u posjeti Glavnom gradu

„Ovakva zajednička druženja u djetinjstvu značajna su kako za razvoj ličnosti pojedinca, tako i za buduće međudržavne odnose i saradnju“, saopštio je predsjednik Skupštine dr Đorđe Suhiih na prijemu učesnika manifestacije „Skoči kolo da skočimo“.

Edina Bulić, glavni administrator Glavnog grada istakla je da su manifestacije ovoga tipa odličan način edukacije, vaspitanja i socijalizacije mladih naraštaja koji predstavljaju naš ulog za budućnost.

„Ispred uprave Glavnog grada, ovdje smo da vam zahvalimo što ste našim građanima i posjetiocima Grada priredili pravi spektakl“, zaključila je Bulić.

Emin Đečević, koorinator manifestacije, zahvalio se upravi Grada šro je prepoznala značaj ove manifestacije, kao i njen doprinos kulturnoj i turističkoj pomnudi Grada, naglašavajući da je u programu učestvovalo preko 300 djece kako iz Crne Gore, tako i iz inostranstva. Oni će,  istakao je Đečević, ponijeti lijepe utiske iz našeg Grada i vrlo rado pristati da i sljedeće godine budu dio festivala i ponovo oboje našu Podgoricu igrom, pjesmom i nošnjama.

U posjeti gradu bili su predstavnci  folklornog ansambla iz Češke, folklorne grupe iz Bugarske, folklorno-umjetničkog društva Boka iz Tivta, KUD Kolovođa iz Pljevalja, kao i folklornog ansambla Montefolk, koji funkcioniše u sklopu KUD-a Budo Tomović iz Podgorice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com