URA Tivat: Pješački prelaz kod Dumidrana prijeti tragedijom - Volim Podgoricu

URA Tivat: Pješački prelaz kod Dumidrana prijeti tragedijom

Stanovnici i gosti tivatskog naselja Dumidran koji koriste pješački prelaz kod benzinske stanice u tom mjestu svjedoče nasilju vozača nad pješacima koji uredno koriste pješački prelaz, istakli su danas iz Građanskog pokreta URA Tivat.

Oni podsjećaju da je rekostrukcija saobraćajnice i znakova na ovom dijelu puta rađena za potrebe obližnje benzinske stanice i da je signalizacija i regulisanje raskrsnice urađeno katastrofalno.

Ističu i da su tada stanovnici tivatskog naselja Dumidran protestovali jer su Direkcija za saobraćaj i Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Tivat ukinuli skretanje za naselje Dumidran iz pravca Tivta.

“Gotovo svaki dan na ovom pješačkom prelazu dešavaju se saobraćajni udesi i do sada je zabilježeno desetak saobraćajnih nesreća u kojima su učestvovali automobile i pješaci. Najveća opasnost prijeti djeci koja žive u blizini pešačkog prelaza i turistima koji ga koriste kad idu na plažu Bonići”, navode u tivatskom odboru URA.

Oni su uputili apel na nadležne da pod hitno riješe problem dok se, kako kažu,  “ne desi tragedija”.

“GP URA Tivat predlaže da eksperti za saobraćaj izađu što prije na lice mjesta i procijene stepen vidljivosti zebre, zatim da postave semafor sa žutim treptajućim svjetlom kao znak upozorenja i da postave displej sa radarom koji će vozačima konstanto pokazivati kojom se brzinom kreću i upozoriti ih da smanje brzinu kretanja ako je ista veća od 50km.  Na asfaltnoj podlozi 100 metara prije prelaza treba iscrtati upozorenja na slabo vidljiv pješački prelaz i postaviti svjetleće katadioptere sa crvenim ili bijelim svjetlima”, predlažu oni.

Oni ovakve stvari ocjenjuju kao neodgovorno ponašanje tivatske lokalne uprave prema stanovnicima Dumidrana i svim turistima u ljetnjim mjesecima.

“Ako se situacija ne popravi u roku od 7-10 dana GP URA će podnijeti krivičnu prijavu protiv direktora Direkcije za saobraćaj i svima u Opštini Tivat koji su nadležni za rješavanje ovakvih problema, zbog neodgovornog odnosa prema učesnicima u saobraćaju na tom dijelu puta kroz tivatsku opštinu”, zaključuju oni.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com