Više od 70 učesnika „Biciklijade“ - Volim Podgoricu

Više od 70 učesnika „Biciklijade“

Više od 70 predstavnika diplomatskog kora i građana Cetinja učestvovalo je u manifestaciji „Biciklijada“ koju su organizovali Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice.

Učesnici, predvođeni gradonačelnikom Prijestonice Aleksandrom Kašćelanom, prošli su stazom od Dvorskog trga kroz istorijsko jezgro grada do Vinske kuće, u Njegoševom parku, gdje je upriličena degustacija domaćih specijaliteta i vina crnogorskih proizvođača.

Tokom svečanosti u Vinskoj kući gradonačelnik Kašćelan je kazao da je Prijestonica Cetinje mjesto otvorenog srca, koje su oduvijek pohodili umni i od znanja ljudi, pronosili glas o njemu i o Crnoj Gori, zastupali interese velikih sila i divili se nesvakidašnjem karakteru i herojstvu ovdašnjih ljudi.

„I ovaj događaj, na prvi pogled neobavezan i lagan, suštinski je povezan s našom istorijom i time ko smo mi i đe nam je mjesto. Okruženi prijateljima, s kojima razvijamo partnerske odnose u skoro svim segmentima života, ponosni smo na poruku koju smo danas poslali – možemo bolje, možemo drugačije, možemo u saglasju s prirodom, možemo zajedno”, poručio je gradonačelnik.

Cilj manifestacije bila je promocija zdravih stilova života i zaštite životne sredine, posebno u kontekstu skorog otvaranja Poglavlja 27 – Zaštita životne sredine i klimatske promjene.

Poseban akcenat je stavljen na mapiranje Cetinja kao kulturnog i istorijskog centra, ali i atraktivne turističke destinacije, koja iz godine u godinu nudi sve bogatiji sadržaj gostima.

U znak zahvalnosti za doprinos održavanju „Biciklijade”, Prijestonica Cetinje je ambasadorima, njihovim zamjenicima, ali i partnerima grada poklonila bicikla koja su koristili u manifestaciji.

Biciklo je dodijeljeno i Ani Petrović Njegoš, unuci Ljuba Petrovića koji je 1903. godine donio prvo biciklo u Crnu Goru.

„Biciklijada” je samo jedna od aktivnosti sprovedena u okviru projekta „Unaprjeđenje turističkog transporta u Prijestonici Cetinje“ koji finansira UNDP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com