Home / NOVOSTI / Društvo / ALARMANTNI PODACI: Na Cetinju za četiri mjeseca 112 stanovnika manje

ALARMANTNI PODACI: Na Cetinju za četiri mjeseca 112 stanovnika manje

Tokom prva četiri, odnosno pet mjeseci tekuće godine, broj stanovnika Cetinja manji je za 112, pokazuju podaci koje je u posljednjem mjesečnom izvještaju objavio Monstat. Broj rođenih u odnosu na umrle manji je za 49, a doseljenih u odnosu na odseljene za 63.

Riječ je o podacima koji se odnose na prirodno kretanje stanovništva, odnosno kretanje stanovništva unutar Crne Gore po opštinama – a predstavljeni su podaci koji se odnose na broj rođenih, umrlih, doseljenih i odseljenih.

Na Cetinju je tako tokom prva četiri mjeseca ove godine rođeno 39 djece, i to 16 ženske i 23 muške. Sa druge strane, broj umrlih na Cetinju u isto je vrijeme bio više nego dvostruko veći – 88. U prvoj trećini godine time je nastavljen negativan trend, pa je prirodni priraštaj bio u ravni od -49, skoro koliko za svih 12 mjeseci 2017. godine.

Podsjetimo, tokom prošle godine, na Cetinju je zabilježen negativan prirodni priraštaj u iznosu od -53 (175 rođenih; 228 umrlih).

Podaci o kretanjima unutar opština dati su za period od januara do maja. U tom razdoblju, na Cetinje je doselilo 45 stanovnika, a broj odseljenih je bio veći – 108.

Tokom prošle godine, broj doseljenih iznosio je 80, a odseljenih 222.

cetinjskilist.com

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com