FOTOGRAFIJE ZAPALILE INTERNET: Amfilohije nazdravljao iz čašica sa zastavom Albanije! (FOTO) - Volim Podgoricu

FOTOGRAFIJE ZAPALILE INTERNET: Amfilohije nazdravljao iz čašica sa zastavom Albanije! (FOTO)

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije počastio se juče, na Petrovdan, čuvenim albanskim konjakom, ali je ta slika zbog nečeg drugog privukla ogromnu pažnju korisnika društvenih mreža – istim tim konjakom Amfilohije je nazdravio čašici koja je na sebi imala naslikanog crnog orla, motiv sa albanske zastave.

Šta se zapravo desilo?

Mitropolit je ovaj konjak dobio iz Skadra, i to na poklon, od sveštenika tamošnje pravoslavne crkve Nikole Petanija, koji je sa vernicima SPC iz Albanije došao na Petrovdan kod mitropolita na Cetinje.

Sveštenik Petani, inače služi službu u parohiji Albanske pravoslavne crkve pri hramu Roždestva Hristovog u Skadru.

Informaciju o poklonima na Petrovdan je na svom Fejsbuk profilu podelio Marko Milačić, predsjednik stranke “Prava Crna Gora”.

Mnogi korisnici društvenih mreža bili su oduševljeni ovim potezom Mitropolita, s obzirom da je grupa od dvadesetak Albanaca uz asistenciju policije spriječila mitropolita, sveštenstvo  i vjernike da  služe svetu liturgiju prije nekoliko dana u Ulcinju.

 

Volim Podgoricu/Blic

1 komentar

  1. Tuzno je sto Crnogorci danas tako malo znaju o istoriji. A albanci tek. Zastava Albanije je dvoglavi orao-hedarlika Vizantije, tj Istocnog Rimskog Carstva-Pravoslavne Imperije koja je trajala 1000 godina, najduze u istoriji. Crni orao na crvenoj podlozi je preuzet iz grba Srpske Srednjevjekovne vlastele-Djuradja Kastriotica-Skenderbega.Dokaz-Brat Jovan mu je sahranjen u Hilandaru, najsvetijem Srpskom mjestu. Majka mu je iz roda Nemadjica a i otac je Slaveno Srpsko Pravoslavnog porijekla. To sto Albanci nemaju nikog znacajnijeg junaka, pa su pozajmili od Srba, to je njihov problem. ALi to treba da nam bude faktor izmirenja , i dijaloga , a ne svadja i mrznje!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com