Još nema urednika programa TVCG - Volim Podgoricu

Još nema urednika programa TVCG

Televizija Crne Gore (TVCG) je gotovo mjesec bez urednika Prvog i Drugog programa, a tim kanalima za sada navodno koordinira v.d. direktor Slavko Đurđić.

On je nakon imenovanja na tu funkciju razriješio Aleksandra Mirkovića sa mjesta urednika Prvog programa i Natašu Baranin sa Drugog kanala. Međutim, iako su razriješeni oni su na papiru još urednici tih programa, s obzirom na to da još nijesu izabrani njihovi nasljednici.

Više nezvaničnih izvora “Vijesti” tvrde da menadžment RTCG, na čelu sa Božidarom Šundićem, želi da najprije ispuni sve pravne procedure i rasporedi smijenjene urednike na odgovarajuće radne pozicije. Razlog tome su, navodno, tužbe koje su protiv RTCG podnijeli razriješena generalna direktorica Javnog servisa Andrijana Kadija i razriješeni direktor TVCG Vladan Mićunović, ali i dobijeni sudski sporovi bivših generalnih direktora.

Đurđić je ranije smijenio više urednika u informativnom programu, koje je postavio Mićunović. On juče nije želio da komentariše šta se događa sa Prvim i Drugim programom, pa ostaje nejasn kada će se imenovati urednici tih kanala.

“Vijesti” su ranije objavile da je bivši urednik emisije “Okvir” Zoran Leković odbio mjesto urednika Prvog programa, a više nezvaničnih izvora “Vijesti” kazalo je da Đurđić još nema rješenje za urednike kanala.

On je ranije “Vijestima” kazao da će izabrati tim koji će “kvalitetno da obavlja posao” i da neće biti “radikalnih” promjena.

Više izvora tvrdi da Đurđić i Šundić smjenjuju gotovo sve rukovodeće kadrove prethodnog menadžmenta i dovode svoj tim.

Isti izvori, međutim, tvrde da teško nalaze nove kadrove kako bi se popunila upražnjena mjesta, pretežno zbog toga što je riječ o privremenim funkcijama do izbora redovnog direktora TVCG.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com