Milačić: Država nije Njegoševa fotelja, već Njegoševa ideja - Volim Podgoricu

Milačić: Država nije Njegoševa fotelja, već Njegoševa ideja

Dok zvanična Crna Gora suštinski slavi vrijednosti 12-og jula kada je stvorena država po mjeri fašista i onih koji su se prodali za šaku lira, želim svim slobodnim građanima Crne Gore da čestitam dan naših predaka, dan prolivene krvi za slobodu – dan trinaestojulskog ustanka, poručio je lider Prave Crne Gore, Marko Milačić.

On je kazao da mu je teško da vidi od “strane režima potkupljene glasače, uhljebe i funkcionere koji se kunu u državu, a nas ostale proglašavaju za izdajnike i protivnike svega crnogorskog, samo zato što smo protiv pohare države koju već 27 godina sprovode”.

“Državnost Crne Gore nikada nije bila na većem udaru. Državnost se brani u Budvi, koju naslednici Sveta Marovića ponovo pokušavaju da otmu od građana koji su im rekli ne. Državnost se brani u Ulcinju, u Svaču – štiteći teritorijalni integritet. Državnost se osim borbom za sveukupan državni mir i slogu, brani i borbom za unutarpravoslavno pomirenje. Državnost se brani mudrom spoljnom politikom, bez sankcija i neprijateljstava. Državnost se brani nepristajanjem na iskorjenjavanje viševjekovnog identiteta. Državnost se brani smjenjivošću vlasti, kao osnovnim postulatom demokratije. Državnost se brani podizanjem proizvodnje, a ne rasprodajom svih državnih resursa”, navodi se u saopštenju Milačića.

Poručio je i da Crna Gora nika dije bila zavisnija nego što je danas.

“Stoga, u ime Prave Crne Gore poručujem: ne damo im državu, iako godinama pokušavaju da uspostave monopol nad njom i stave je u džep. Ne damo i odbranićemo je i od njih, baš kao što su je naši đedovi odbranili od mnogih okupatora tokom njene, ranama prošarane, istorije. Odbranićemo ovaj trodecenijski napad na državu, istrajnom borbom za pravu, petrovićevsku, njegoševsku i Crnu Goru Marka Miljanova, koja u regionu i svijetu neće imati neprijatelje, ali će jasno znati ko su joj braća. Država nije Njegoševa fotelja, već Njegoševa ideja”, zaključuje se u saopštenju lidera Prave Crne Gore.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com