Home / NOVOSTI / Hronika / Zaplijenjeno preko 1,3 tone marihuane u moru kod Ulcinja

Zaplijenjeno preko 1,3 tone marihuane u moru kod Ulcinja

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije „Jug” su danas, postupajući na osnovu operatvne informacije, na oko 11 nautičkih milja od ušća rijeke Bojane pronašli oko 1.332 kilograma opojne droge marihuana, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

Naime, službenici RCGP „Jug”  su, 13.07.2018.godine, nakon dobijenog obavještenja od strane službenika Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj da je na oko 11 nautičkih milja jugozapadno od ušća rijeke Bojane uočen veći broj paketa koji plutaju u moru, zajedno sa službenicima OGB Ulcinj, Stanice granične policije Bar – Jedinice patrolnih brodova i čamaca Bar i Jedinice granične policije Budva, a u saradnji sa službencima Jedinice za elektronsko osmatranje i operativnu podršku i službenicima Uprave pomorske sigurnosti, na navedenoj lokaciji pronašli i izuzeli 62 paketa sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine 1.332,3 kilograma.

Pronađena opojna droga je, nakon što je ukrcana na službena plovila RCGP Jug, predata službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi preduzimanja daljih mjere i radnji.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se opojna droga izuzme.

 

Službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju identifikovanja lica koja su odbacila ovu opojnu drogu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *