PODGORICA: Krenuo pesnicom na policajca? ,,Dođi mu*onja, ti da me izbaciš napolje ajde pi*ko jedna…” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Krenuo pesnicom na policajca? ,,Dođi mu*onja, ti da me izbaciš napolje ajde pi*ko jedna…”

Policajac Ratko Furtula tvrdio je juče da ne postoji video-snimak preksinoćnih nemira između policije i dijela navijača Budućnosti, dok je advokat Damir Lekić bio kategoričan da taj snimak postoji, jer ga je gledao u policiji. Tako je započet prekršajni postupak protiv Ajdara Omerovića i Emira Ajdarpašića, koji se terete da su 12. jula oko 21 časova na gradskom stadionu, dok je trajala utakmica, ometali i omalovažavali policajce Vladimira Lekovića i Đorđija Pekovića.

Njih dvojica su juče negirali da su počinili prekršaje, dok je njihov branilac, advokat Lekić od suda tražio da pribavi video-snimak spornog događaja.

“Zašto iz policije nijesu predložili navedeni dokaz, a posebno zašto je podnosilac zahtjeva na suđenju htio da prikrije njegovo postojanje, pitanje je na koje i nije težak odgovor- očigledno misle da im sadržina istog ne ide u prilog”, zaključio je advokat.

Sudija Rajko Radulović prihvatio je predlog advokata da se od policije zatraži video-snimak i da se, ukoliko postoji, u što kraćem roku dostavi sudu, kako bi se sproveo kao dokaz.

U Zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka piše da, nakon što je Leković izdao upozorenje grupi navijača, u kojoj se nalazio i Ajdarpašić, da se udalje od ograde, a zatim i da napuste stadion, Ajdarpašić se oglušio o izdato upozorenje.

“I sa stisnutom pesnicom krenuo u pravcu Lekovića u namjeri da ga udari, upućujući mu riječi: dođi mu.onja, ti da me izbaciš napolje ajde pi.ko jedna, ne možete mi ništa, neću da izađem, šta oćete pi.ke jedne”, piše u zahtjevu.

Dodaje se da je Omerović ometao Pekovića dok je Ajdarpašića prskao sprejom, pokušavajući da mu iz ruku oduzme sprej, govoreći “što prskate pi.ke”

Zbog nemira između policije i dijela navijača Budućnosti preksinoć je privedeno i saslušano 11 osoba. Samo dvojica su zadržana – Omerović i Ajdarpašić.

Suđenje se nastavlja u septembru.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com