Ministarstvo kulture: Parastos Mihailoviću je provokacija i narušavanje antifašističkih vrijednosti - Volim Podgoricu

Ministarstvo kulture: Parastos Mihailoviću je provokacija i narušavanje antifašističkih vrijednosti

Ministarstvo kulture osudilo je najavljeni skup u crkvi Svetog Nikole na Žlijebima kod Herceg Novog na kojem će se služiti parastos četničkom komandantu i ratnom zločincu Draži Mihailoviću nazivajući ga provokacijom i narušavanjem antifašističkih vrijednosti.

Mitropolija crnogorsko-primorska najavila je za utorak služenje parastosa “povodom 100 godina od mučeničke končine ruske carske porodice i 72 godine od ubistva đenerala Dragoljuba Mihailovića”.

“Najavljeni parastos, koji će Mitropolija crnogorsko-primorska služiti nekadašnjem vođi četničkog pokreta, predstavlja nedopustiv čin – i sa istorijskog i sa kulturološkog aspekta. Zanimljivo i paradoksalno – sve se dešava u danima tokom kojih Crna Gora slavi najznačajniji datum iz svoje snažne i dugovječne antifašističke tradicije”, saopšteno je iz Ministarstva kulture kojim rukovodi Aleksandar Bogdanović.

Iz tog resora kažu da je to što je vjerska organizacija odlučila da stane iza događaja koji direktno narušava antifašističke vrijednosti, duboko ukorijenjene u današnjoj Crnoj Gori, ne samo da zabrinjava – već govori o njihovoj jasnoj spremnosti da provokacijama utiču na društveni kurs i temelje na kojima počiva naša država.

“Slavljenje Mihailovića i pokreta koji je predvodio – direktno je usmjereno protiv Crne Gore”, kazali su iz Ministarstva kulture.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com