Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Mugošini saradnici odbili da priznaju krivicu 
Miomir Mugoša
Miomir Mugoša

PODGORICA: Mugošini saradnici odbili da priznaju krivicu 

Bivši saradnici nekadašnjeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, Nada Stanišić i Dragan Đukić neće potpisati sporazume o priznanju krivice, saznaje Dan.

Iako je Tužilaštvo u nekoliko navrata indirektno pokušalo da postigne s njima sporazume koji bi kasnije bili ključni dokazi protiv Mugoše, do toga ipak neće doći.

Prema saznanjima Dana, oni su više puta saslušavani u istrazi u predmetu Carine, koju je Specijalno tužilaštvo nastavilo uprkos činjenici da je već počeo sudski postupak.

To je jedan od razloga što je nastavak suđenja Mugoši odložen tek za oktobar do kada tužilaštvo ima rok da pribavi još dokaza kako bi optužnica opstala. U tome neće imati pomoć od Stanišićeve i Đukića, pa se može očekivati da i oni na kraju budu optuženi za zloupotrebe u ovom slučaju.

Mugoša je na ranijem suđenju negirao da je ustupanjem gradsko građevinskog zemljišta firmi Carine oštetio budžet Glavnog grada za preko 6,7 miliona eura. On je u svojoj odbrani naveo da nije kao gradonačelnik donio nijedan akt, već su to radile nadležne službe.

Osim toga optužio je Tužilaštvo da preduzima strategiju koja nalaže da samo on bude optužen u ovom slučaju. Na optuženičkoj klupi Višeg suda u Podgorici već se nalazi tadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, a u optužnom aktu koji je protiv njega podnesen Đukić i Stanišićeva se navode kao svjedoci, čije saslušanje Specijalno državno tužilaštvo predlaže.

Tužilaštvo sumnjiči Mugošu da je u slučaju Carine oštetio budžet Glavnog grada za višemilionski iznos. Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. godine u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

DAN

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com