PODGORICA: Prodavci ispred Stočne pijace prodaju jaja, sir, ribu… - Volim Podgoricu

PODGORICA: Prodavci ispred Stočne pijace prodaju jaja, sir, ribu…

Preduzeće Tržnice i pijace početkom godine smanjilo je cijene zakupa prodajnog prostora na Stočnoj pijaci kako bi se riješio problem vanpijačne prodaje. Međutim, to nije urodilo plodom pa se u prašini ispred kapija Stočne pijace u ponudi mogu naći i lako kvarljivi proizvodi, poput sira, jaja, ribe, ali i voća i povrća.

Portparol Tržnica i pijaca Biljana Jovović kaže da su se u nekoliko navrata obraćali inspekcijskim organima ali problem vanpijačnih prodavaca nije riješen.

“Od januara smo umanjili cijene zakupa prodajnog prostora za prodaju stoke na Stočnoj pijaca pa tako sada za ovce, koze, svinje, jagnje i jare one iznose 50 centi, za tele i magare euro, dok za zakup prostora za prodaju krave i konja izdvojiti euro i po. Međutim, to nije dalo rezultata. Obraćali smo se Upravi za inspekcijske poslove, Veterinarskoj inspekciji, Poljoprivrednoj inspekciji, Upravi policije, Komunalnoj inspekciji i Komunalnoj policiji. Neki od ovih organa su se oglasili kao nenadležni, a u ranijem periodu veterinarski inspektor i Komunalna policija su imali nekoliko intervencija, koje su urodile plodom, pa je smanjen broj vanpijačnih prodavaca. Međutim, vanpijačna prodaja nije riješena”,  navela je Jovović.

Jovović ukazuje da im vanpijačna prodaja predstavlja nelojalnu konkurenciju i direktno utiče na njihovo poslovanje.

“Ispred Stočne pijace se u početku prodavala stoka koja nema uredne papire o vlasništvu, porijeklu i zdravstvenoj ispravnosti, a nerijetko je u pitanju i bolesna stoka. Sada je ponuda proširena pa pored stoke u ponudi su i lako kvarljive namirnice poput sira, jaja, ribe, povrća, voća, mješovita roba. Oko Stočne pijace, ne samo što se u neuslovnom prostoru prodaje stoka, već se u prašini, prljavštini i na zelenim površinama ona i kolje. Napominjemo da se na Stočnoj pijaci može prodavati isključivo stoka za koju vlasnik ima dokaze o porijeklu i zdavstvenoj ispravnosti, o čemu naša služba vodi računa, koja to kontroliše već prilikom ulaza na pijacu”, navodi ona.

DAN

367 komentara

  1. I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

  2. I'm very pleased to uncover this page. I wanted to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely savored every little bit of it and i also have you bookmarked to see new stuff in your blog.

  3. An intriguing discussion is definitely worth comment. I do think that you need to write more on this topic, it might not be a taboo subject but usually folks don't speak about such issues. To the next! All the best!!

  4. I must thank you for the efforts you have put in penning this site. I'm hoping to view the same high-grade blog posts from you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal site now 😉

  5. Having read this I thought it was really enlightening. I appreciate you taking the time and energy to put this informative article together. I once again find myself spending a lot of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!

  6. The next time I read a blog, I hope that it does not fail me just as much as this particular one. After all, I know it was my choice to read, but I genuinely thought you would have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could possibly fix if you were not too busy searching for attention.

  7. Having read this I thought it was really informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and posting comments. But so what, it was still worthwhile!

  8. A motivating discussion is worth comment. I think that you ought to write more about this subject matter, it might not be a taboo subject but generally people don’t speak about such topics. To the next! Kind regards!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com