PODGORICA: U autobusima kao u rerni - Volim Podgoricu

PODGORICA: U autobusima kao u rerni

Visoke tempertaure u Podgorici, karakteristične za ovo doba godine, donijele su velike nevolje putnicima koji se prevoze gradskim autobusima. Putnici tvrde da se u najtoplijem dijelu dana u autobusima ne može disati jer ne rade klma uređaji pa im putovanje do odredišta traje još duže.

Autobuski prevoznik Haris Alivodić kaže za Dan da klima uređaji u autobusima ne pomažu jer se vozila često zaustavljaju na stajalištima, vrata se otvaraju pa je nemoguće rashladiti autobuse.

“Džaba ih palimo kad se ne osjećaju da rade, samo zuje i troše gorivo. Autobus staje na stajalištima često, otvaraju se dvoje-troje vrata da bi putnici ušli odnosno izašli i vrućina odmah uđe. Ujutro i uveče nam ne treba klima, a preko dana kada se upali ona ne pomaže. Svuda je vruće vratio sam se iz Turske, i tamo u jednom tramvaju klima radi, a u drugom ne. Svuda je isto”, tvrdi Alivodić.

On naglašava da se sa ovim problemom suočavaju svake godine.

“Ovaj problem se neće nikada riješiti. Desiće se da kupimo nove autobuse, pa će biti da klima ne radi, da se dio mora čekati iz inostranstva i do 15 dana da bi se zamijenio. Za to vrijeme ne možemo izbaciti autobuse iz upotrebe. Odgovorno tvrdim dokle god nam vožnja taksijem košta euro, neće nam valjati ni gradski ni taksi prevoz”, naglasio je Alivodić.

S druge strane stanovnici glavnog grada smatraju da je cijena autobuske karte visoka s obzirom na to da autobusi nisu klimatizovani.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com