POLA GODINE OD UBISTVA: Porodica traga za istinom - Volim Podgoricu

POLA GODINE OD UBISTVA: Porodica traga za istinom 

Lider Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je prije šest mjeseci, 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, a njegove stranačke kolege i porodica i dalje tragaju za istinom ko su ubice i nalogodavci.

Funkcionerka GI SDP Ksenija Božović rekla je agenciji Beta da ni članovi porodice, a ni njegovi najbliži saradnici nemaju nikakve informacije o toku istrage.

“Kako vrijeme prolazi, mišljenja smo da vlastima u Prištini i u Beogradu, a ni međunarodnoj zajednici ne odgovara da se sazna prava istina. Očigledno je da ne postoji za to politička volja ili iza pozadine ubistva stoji neko koga štite. Mi ne vidimo drugi razlog”, rekla je Božović.

Prema njenim riječima, jedino novo u istrazi je navodni sastanak istražnih organa Beograda i Prištine.

Božović je dodala da im tu informaciju niko nije potvrdio, niti su dobili bilo kakve detalje.

“Nadamo se da su razmijenjene informacije o kojma su pričali i Begorad i Priština”, rekla je ona i podsjetila i da je prije mjesec dana predsjednik Srbije rekao da će javnosti iznijeti neke informacije o ubistvu Ivanovića.

Božović je izrazila nezadovoljstvo što im nadležni ni nakon šest mjeseci nisu vratili risiver koji je odnijet tokom uviđaja.

“Ako su imali šta da vide, mogli su da vide za šest mjeseci”, rekla je ona i dodala da danas svi žale što sami nisu pogledali snimke prije nego što ih je policija odnijela jer je tužilaštvo navelo da kamere nisu radile 12 dana i da su proradile same od sebe 10 minuta nakon ubistva.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 14. juna u Kruševcu rekao je da će se narednih dana obratiti javnosti i reći i o ubistvu Ivanovića i nekim drugim slučajevima.

I predsjednik Kosova Hašim Tači najavljivao je da će ubice brzo biti otkrivene, uz opasku da će to “nekoga boljeti”.

Oliver Ivanović (1953-2018) ubijen je ujutro 16. januara ispred prostorija GI SDP iz automobila u pokretu.

BETA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com