U HN iz Budve dnevno 2.000 turista: Turisti slabo svraćaju da jedu i piju, eventualno koriste WC - Volim Podgoricu

U HN iz Budve dnevno 2.000 turista: Turisti slabo svraćaju da jedu i piju, eventualno koriste WC

U hercegnovsku Gradsku luku dnevno stigne nekoliko brodova, najviše iz Budve, koji dovedu oko 2.000 turista- izletnika na razgledanje grada.

Oni ostaju sat do sat i po, obilaze Stari grad, tvrđave, a odnedavno i Gradski muzej.

Dolaze sa njihovim vodičima koji ih za to kratko vrijeme upoznaju sa  istorijatom grada i nekim zanimljivostima.

Ugostitelji na trgu Belavista, gdje se najduže zadržavaju,  ističu da rijetko koji od tih izletnika sjedne da nešto popije ili pojede.  Ne kupuju ni suvenire.

“Napiju se vode sa česme i traže da koriste naš toalet. To je sve što imamo od njih”.

Izletnici najvjerovatnije ponesu lijepe utiske iz kratkotrajnog susreta sa gradom starog šest vijekova, ali bi im trebalo ponuditi više . Postojala je ideja da se uvede otvoreni autobus, koji bi turistima omogućio da na lagodniji način vide više znamenitosti u našem gradu , ali to nikada nije realizovano. U gradskoj Turističkoj organizaciji nemaju tačnu evidenciju o izletnicima, a ni programe koje bi im ponudili. Autobusi sa gostima iz Dubrovnika koji sun a jednodnevnom izletu u Crnoj Gori, nikada se ne zaustavljaju u najvećem bokeljskom gradu.Niko se nije potrudio da im ponudi nešto što bi bilo vrijedno njihove pažnje.

U Herceg Novom se odmara 26 395 turista, ili 5 odsto više nego lani u istom period, navode iz Turističke organizacije.

Preko 94 ili 25 692 odsto su strani turisti.  Najveći broj boravi domaćinstvima – 20 152, a hotelski smještaj je biralo njih 6 140. U auto-kampovima su registrovana 103 strana gosta.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com