Kolona crnih automobila za Putina u Helsinkiju, dočekao ga finski predsjednik: Krenula i Trampova kolona - Volim Podgoricu

Kolona crnih automobila za Putina u Helsinkiju, dočekao ga finski predsjednik: Krenula i Trampova kolona

Kolona crnih automobila bila je parkirana na finskom aerodromu Helsinki-Vanta i čekala dolazak predsjednika Rusije Vladimira Putina, javila je finska državna televizija YLE.

Po dolasku u Finsku, Putin je prvi put koristio svoju novu limunzinu “kortež” van zemlje, u Helsinkiju, gdje se sastaje sa američkim kolegom Donadom Trampom.

Putin je limunzinu “kortež” promovisao na svojoj inauguraciju u maju u Moskvi, ali nikada do sada nije tražio da ona bude prenijeta u inostranstvo.

AP ocjenjuje da bi upotreba limunzine “kortež” mogla da predstavlja pokazivanje ruskog ponosa, nasuprot svjetski poznatoj limunzini američkog predsjednika poznatoj pod nazivom “zver”.

Finski mediji objavili su prethodno da je Putin stigao u Helsinki uoči samita sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom, ali je YLE objavio da po nekim informacijama Putin nije bio u avionu koji je sletio na prestonički aerodrom.

Ta televizija navodi da su u letelici vjerovatno bili samo članovi Putinove delegacije.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin sleteo u Helsinki; Foto: Tanjug/AP

Na Tviteru je objavljen snimak aviona sa natpisom “Rusija” koji se prizemljio na aerodromu Helsinki-Vanta.

Tramp je sinoć stigao u Helsinki, a jutros se sastao sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi, gdje će samit američkog i ruskog predsjednika i biti održan.

Погледај слику на Твитеру

Tramp je juče u popodnevnim satima stigao u Helsinki.

Погледај слику на Твитеру

Putin kasnio, satnica pomerena za 20 minuta

Finska državna televizija YLE objavila je da bi zbog kašnjenja predsednika Rusije Vladimira Putina cjelokupna satnica današnjeg samita sa američkim predsjednikom Trampom mogla da bude pomjerena za 20 minuta.

Navodi se da je prvobitno planirano da Putin u 11,30 časova po srednjeevropskom vremenu sleti u Helsinki, pola sata kasnije u dođe u predsedničku palatu u prestonici, da Tramp tu stigne deset minuta potom i da njihov bilateralni sastanak počne 12,15 časova.

Kolona crnih automobila parkirana je na finskom aerodromu Helsinki-Vanta i čeka dolazak Putina.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Finski mediji objavili su prethodno da je Putin stigao u Helsinki uoči samita sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom, ali je YLE objavio da po nekim informacijama Putin nije u avionu koji je sletio na prestonički aerodrom.

Ta televizija navodi da su u letejlici vjerovatno samo članovi Putinove delegacije.

Na Tviteru je objavljen snimak aviona sa natpisom “Rusija” koji se prizemljio na aerodromu Helsinki-Vanta.

Tramp je sinoć stigao u Helsinki, a jutros se sastao sa finskim predsjednikom Saulijem Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi, gdje će samit američkog i ruskog predsjednika i biti održan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com